5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Ayılar 5 günde 94 kovanı parçaladı

Çayırlı ilçesine bağlı 5 köyde 94 arı kovanı ayılar tarafından parçalandı.


Çayırlı ilçesine bağlı Toprakkale köyünün muhtarı Müslüm Toraman, koruma altına alınan ayıların Toprakkale'de 2, Saraycık'ta 4, Balıklı'da 8, Yazıkaya'da 60 ve Sarıgüney'de 20 olmak üzere toplam 94 arı kovanını parçaladığını belirtti.

Toraman, köylerde daha önce de benzer ayı saldırılarıyla karşı karşıya kalındığını söyledi. Alınan tüm önlemlere rağmen ayıların üreticilere büyük zarar verdiğini vurgulayan Toraman, "Çelik telle çevrili çeperleri deviren ayılar, kovanları parçalayıp balları yemişler. Sabah kalktığımızda kovanların parçalarını bulduk. Çevre Orman İl Müdürlüğü'nden isteğimiz ayılarına sahip çıksınlar. Tarlada, bağda bahçede çalışan insanlar ayı saldırısıyla karşılaşabilirler. Belki insan ölümüne kimsenin sesi çıkmaz,ama hayvan ölünce sesler yükseliyor. Bölgemizde 60-70 adet ayı bulunduğu tespit edilmiş. Bunların yavrulamasıyla birlikte bu rakam ikiye katlanacak. Bu da büyük tehlike oluşturuyor. Yetkililerin bu işe bir an önce el atarak gerekli düzenlemeleri yapıp, üreticinin hakkını korumasını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 12:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan entekin IP: 194.27.49.xxx Tarih : 14.09.2007 13:12:41

ayı avının yasaklanmasından sonra aşırı bir şekilde ayı sayısı artmıştır. yakında yerleşim yerlerine kadar inip insanlara saldırırlarsa şaşırmayın. meyve bahçemizi her sene talan ediyorlar kocaman ağaçları devirip meyvelerini yiyorlar. bence ayı avı artık kontrollü olarak yapılmalı. her yerde çoğaldı.