30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Bahçeli'den Başbakan'a uyarı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan'ı konuşmalarında daha dikkatli, nazik ve saygılı olmaya davet etti.

Bahçeli, ekonomik krize karşı alınacak ciddi tedbirlere de destek vereceklerini söyledi.

Partisi tarafından Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Mart'ta yapılacak seçimlerin önemine işaret ederek herkesi sandık başına giderek oy vermeye davet etti.

Türkiye'nin 6 yıl 4 ay 6 günden bu yana AK Parti zihniyeti tarafından yönetildiğini belirterek bu seçimlerde iktidar döneminin çok yönlü olarak ele alınmasını ve ona göre oy verilmesini isteyen Bahçeli, "Böyle dönemlerde hangi partiden olursak olalım, ülkenin karşı karşıya kaldığı çok ciddi iç ve dış tehlikeler karşısında birlik beraberlik içinde düşünmede yarar vardır. Toplumsal yönden huzursuzluğu, ekonomik istikrarsızlığı, siyasal yönden çatışmaya sürüklendiği takdirde siyasi partilerin, ülkenin temel meselelerini çözme yerine bunlarla uğraşması büyük bir zaman kaybı, partilerin varlığını anlamsız kılar. Her şeyi ülke için millet için düşünmek lazımdır. Eğer bunlar olmadığı takdirde partiler kim olursa olsun, ne söylerse söylesin bunların bir anlamı kalmaz. Toplum huzursuzdur, kargaşa içerisindedir. Ülke çalkantı içindedir. Önümüzdeki günleri bu yönüyle değerlendirmekte yarar vardır" dedi.

AK Parti zihniyetinin gerilim stratejisi yürüttüğünü belirten Bahçeli, vergi denetim elemanlarının çalışanı, esnafı ve çiftçiyi tehdit ettiğini söyledi. Türkiye'nin nazik bir ortamdan geçtiğini, milli devlet üniter yapı, toprak bütünlüğü ve bin yıllık kardeşlik üzerinde sinsi, ince oyunlar oynandığını kaydeden Bahçeli, konuşmasında şunları ifade etti:
"Böyle bir ortamda iktidar olanların, birleştirici, kaynaştırıcı, sevgiyi herkesle paylaşan anlayışa sahip olması lazımdır. Eğer siz ülkenin etnik temelde bölünmeyi tırmandıran söylemlerle milletin huzuruna çıkarsanız, 36 etkin gruptan söz ederseniz, bölücülüğe hizmet ederseniz, bölücülere hizmet ediyorsunuz demektir. Sayın Başbakan, memleket meseleleri konuşulurken 36 etnik gruptan başlamanın ne anlamı var? Bunu kaşımaya, kışkırtmaya, tahrik etmeye, insanlara bunları hatırlatmanın ne gereği var? Sevgi yetmiyor mu, birlik yetmiyor, kucaklaşma yetmiyor mu?  İnananlar inanmayanlar, gericiler, ilericiler, laikler laik olmayanlar, bu davranışlarla inanç temelinde de ayrışmaya sürükleniyor. Cepheleşmeler, kamplaşmalar körükleniyor. Mezhep temelinde sinsice bir faaliyet var. Ülkede yaşayanlar hangi mezhepten olursa olsun bu milletin öz evlatlarıdır. Onları hep beraber kucaklamak gerekmektedir."

BAŞBAKAN'A UYARI

Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarında siyasete argoyu yerleştirdiğini ifade eden Bahçeli, Başbakan'ın daha nazik ve saygılı olmasını istedi. Bahçeli, "Sayın Başbakan konuşmalarında daha dikkatli, nazik, saygılı olmasında ülke açısından yarar vardır. Uzun zamandan bu yana argoyu Türk siyasine yerleştirmeye, siyaseti kirletmenin yanı sıra siyasi üslubu çirkinleştirmeye çalışmaktadır. Bunun kendisine ve siyasete faydası yoktur. Siyaset kirlenirse, üslup itibariyle çirkinleşirse partiler arasında saygı kalmazsa, bu yavaş yavaş dalga dalga halka yayılıyor. Durgun suya taş atılması gibidir. Küçük bir daire yavaş yavaş çoğala çoğala toplumun her tarafına yayılır. Seçimlerde farklı partilere oy veren insanlar bir arada yaşıyor, selamlaşıyor, alışveriş yapıyor. Eğer siz bunlara siyasal ayrımcılığı söylerseniz siyasal tartışmalar yaşanır ki bu da ülkenin toplum huzurunu kaçırır" diye konuştu.

57. HÜKÜMETE TEŞEKKÜR ET

Başbakan Erdoğan'ın bugün yapacağı mitinglerde ekonomik krize karşı 5. paketi açıklayacağı konusunda basında bilgilerin yer aldığını anlatan Bahçeli, "Demek ki bundan evvel 4 paket açıklanmış. Pekala Sayın Başbakan 4 paketi açıklarken, Türkiye'de bir ekonomik krizden hiç bahsetmiyordun. Hamdolsun iyiyiz, diyordun, teğet geçiyor diyordun. Mademki teğet geçiyordu, ekonomi iyiydi, peki bu paketler nerden geliyor? Demek ki kriz var bunu saklamayın, krizin üstünü örtmeyin. Köklü tedbirleri almakta ta geç kalmayın" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ı 57. hükümete teşekkür etmeye de davet eden Bahçeli, "Yaptığın konuşmalarda 57. Hükümete sataşacağın yerde, Merkez Bankası'nın özerkliği, bankalar reformu bugün krizin şiddetini azaltan unsurlar olarak dikkat çekiyor. Bu kararları alan 57. Hükümete çatacağın yerde teşekkür et. Bu krizin hafife alınacak tarafı yoktur. İşsizliğe çare bulmak lazımdır. Türkiye kredi kartı faciasıyla karşı karşıya kalabilir. Esnaf işyerlerini kapatıyor, işyerlerini satıyor, işçi, memur, çiftçi perişan.

Çiftçilere, 'Al ananı git' diye azarlayacağınız yerde çiftçinin problemlerini çözmek lazım. Kriz için ciddi tedbirlerle ciddi paketlerle gelirseniz her türlü tedbirin alınmasında 69 milletvekiliyle yanınızda olacağız. Ama bugün bunların işaretini göremiyoruz. Başbakan konuşmalarında işi ciddiye almıyor, konuşmalarında, aşağılamaktan, kararlamaktan mahkemeye vermekten iş yapmıyor" ifadelerini kullandı.  Bahçeli konuşmasının sonunda MHP'nin Erzincan Belediye Başkan Adayı Erkan Karaman'a destek istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 14:49:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?