8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Bakan Akdağ Erzincan'da

Bakanlığına bağlı birimlerde incelemelerde bulmak üzere dün akşam saatlerinde Erzincan’a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzincan Polisevi’nde 4 saat süren bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Refik Arslan Öztürk ve Belediye Başkanı Mehmet Buyruk’un yanısıra, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, başhekimler ve sağlık grup başkanlarının katıldığı değerlendirme toplantısının ardından, saat 01.10’da aynı salonda basın toplantısı düzenledi. Erzincan’da sağlık alanında ciddi problemlerin bulunmadığını belirten Bakan Akdağ, mevcut sorunların da en kısa sürede çözüleceğini söyledi.


Basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Akdağ, ’Genel Sağlık Sigortası uygulaması sağlık hizmetlerini daha da pahalı hale getirecek’ iddialarını ortaya atanların, sadece hükümetin bu konuda yaptıklarına ve yapacaklarına değil halka da çok büyük bir haksızlık yaptıklarını dile getirdi.


Genel Sağlık Sigortası’nın, bütün vatandaşların sigortaları sayesinde ücretsiz sağlık hizmeti alabilecekleri bir sistemin adı olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, "Ülkemizde geçtiğimiz on yıllarda kamuda doğru dürüst sağlık hizmeti verilmediği ve sigorta sistemleri parçalı olduğu için, sıkıştığı zaman gidip de hizmeti parasıyla alan vatandaşımızın, sağlık hizmetini böyle bir ihtiyaç olmadan rahatça karşılayabileceği sistemin adı. Bunu herkeste biliyor. Dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde genel sağlık sigortacılığı benzer şekilleriyle var. Bunu geliştirmeye çalışıyoruz. Yani bunun sağlık hizmetlerini nasıl pahalılaştıracağını, vatandaşımıza zarar getireceğini nasıl söylüyorlar, ben hayretler içerisinde kalıyorum. Türkiye eğer sağlık reformunu başarıyla yerine getirmezse, genel sağlık sigortasını, aile hekimliğini, verimli hastaneciliği uygulamazsa bu husustaki açıklarımız giderek artacak, kamu şu anda bunu devlet hazinesinden karşılıyor, o zaman onu da karşılayamayacak. O zaman vatandaş cebinden ödemek zorunda kalacak. Onun için bu ifadeler tamamen haksız ve çağdaş kavramlarla düşündüğünüz zaman izahı mümkün olmayan ifadelerdir" dedi.

Bakan Akdağ, sigortaların hastaların yurtdışında tedavi olmalarına imkan tanıdığı yeni düzenlemelerle ilgili çalışmaları da, "Tabii ki herkes gerektiğinde yurtdışında sağlık hizmeti alabilmelidir" şeklinde değerlendirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, basın toplantısının ardından gece 02.30 sıralarında SSK ve devlet hastanelerinde incelemelerde bulundu. Sahur vaktinde hastane denetleyen Bakan Akdağ yetkililerden bilgi aldı. Erzincan Devlet Hastanesi Acil Servisi’ndeki hasta ve yaralıları ziyaret eden Bakan Akdağ, hastanenin daha verimli kullanılması için yetkililere talimat verdi.
Gece geç saatlerde yaptığı basın toplantısı ve hastane denetiminin ardından Polisevi’ne dönen ve geceyi burada geçiren Bakan Akdağ, bugün Atatürk Üniversitesi tarafından Sağlık Bakanlığı’na devredilen ve hayırsever işadamlarının desteğiyle yaptırılan Araştırma Hastanesi binasında incelemelerde bulunacak. Bakan Akdağ daha sonra Bayburt’a geçecek.

erzincan
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 09:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?