18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Bakan Atalay yaralı askeri ziyaret etti

Erzincan'da teröristler tarafından yola döşenen patlayıcı maddenin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan 9 Mehmetçiğin Erzincan Asker Hastanesi'nde düzenlenen cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini söyledi.

Cenaze töreninin ardından Erzincan Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralı Kemah İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Yılmaz Tankül'ü ziyaret eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay daha sonra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la birlikte Erzincan Valisi Ali Güngör'ü makamında ziyaret etti. Yaşanan menfur saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Bakan Beşir Atalay, Vali Ali Güngör'den başta güvenlik konuları olmak üzere ilin taleplerini dinlediklerini belirterek, "Burada güvenlikle ilgili ihtiyaçlarını bize
ilettiler. Erzincan güvenli illerimizden birisi. Özellikle şehir merkezindeki genel asayiş huzuru bakımından. Ama az da olsa dün bir örneğini yaşadık, kırsal kesimde terör olayı oldu. Belki de dün en büyüklerinden birini yaşadık. Çok can kaybı oldu" diye konuştu.

Konuşmasında, "Allah bize bu acıları tekrar göstermesin" diyen Bakan Atalay, olayın ardından güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonların devam ettiğini kaydederek, "Bütün bu olaylar bizi katiyen yıldırmayacak. Türkiye bugüne kadar nasıl terörle mücadelesini sürdürdüyse, bugünden sonra da daha da azim ve kararlılıkla sürdürecektir. Terörle mücadelede çok büyük başarılar elde ettik. Türkiye güçlü bir ülke. İnşallah bu yöndeki mücadelesini daha organize ve etkili bir şekilde devam ettirecek" dedi.

Bakan Atalay, Erzincan Valiliği'ni ziyaretinin ardından Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'la birlikte Malatya'daki şehit cenazesine katılmak üzere Erzincan'dan ayrıldı. Öte yandan, Erzincan Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Yüzbaşı Yılmaz Tankül de ambulans uçakla Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevkedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 16:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?