22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Bakan Yıldırım Erzincan'da

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, çeşitli programlara katılmak üzere bugün memleketi Erzincan'a geldi.
Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'ne (DHMİ) ait uçakla Erzincan'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havaalanında Erzincan Vali Vekili Kubilay Ant, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ile ilçe ve belde Belediye Başkanları, kurum amirleri ve partililer tarafından karşılandı. Çocukların çiçek verdiği Bakan Yıldırım, Erzincan Belediyesi'nin 12. Sünnet Şöleni'nde gösteri yapmak üzere şehre gelen Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu ile Erzincan Bar
Ekibi'nin gösterilerini izledi. Azeri dansçılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra alandan ayrılan Bakan Yıldırım, Erzincan Belediyesi tarafından bu yıl 12. düzenlenen geleneksel sünnet şölenine katıldı. Bazı sünnet çocukları törene katılan Bakan Yıldırım'ın ve AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle'nin elini öptü.
Barış Manço Parkı'nda düzenlenen sünnet şöleninde ilk konuşmayı yapan Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, bu yıl sünnet ettirilen 150 çocukla birlikte kendi görev süreleri içerisinde toplam bin 100 çocuğu belediye olarak sünnet ettirdiklerini söyledi. Başkan Buyruk'un ardından konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise hükümetin ve yerel yönetimlerin Erzincan için yaptıkları hizmetleri sıraladı. Bölünmüş yol çalışmalarından, bölgede yapılan hidroelektrik santrallerine ve Ulaştırma Bakanlığı'na
bağlı birimlerin yürüttüğü çalışmalara kadar çok sayıda başarılı projelere imza attıklarını dile getiren Bakan Yıldırım, "Hani bir türkümüz var; 'Kaleden kaleye şahin uçurdum, ah ile vah ile ömür geçirdim.' Bazılarının siyaset anlayışı bu; kaleden kaleye şahin uçururlar, ah ile vah ile ömür geçirirler. Biz doğup büyüdüğümüz, sorumluluğumuz vefa borcumuz olan bu yerlere, bu mübarek topraklara asla ve asla böyle bir anlayış içerisinde olmadık. Her zaman, hangi konumda olursak olalım, ilimizin, ilçemizin, hemşerimizin, insanımızın derdiyle dertlendik, sorununu çözmek için her türlü gayreti gösterdik. Bundan böyle de göstermeye devam edeceğiz" dedi.
Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da övgüyle söz eden Bakan Yıldırım şunları söyledi:

"Öyle bir Başbakanı var ki bu ülkenin; derdi, sevdası, işi gücü bu ülkeye hizmet etmek. Aklında asla ve asla başka bir şey yok. Bazıları diyor ki, 'Bu hükümetin, iktidar partisinin farklı gündemi var, gizli gündemi var.' Değerli hemşerilerim; bizim tek bir gündemimiz var, o da; millete hizmet etmek, hizmet etmek, hizmet etmek. Bunun dışında asla hiçbir gündemimiz olmadı, olmayacak."

Bakan Yıldırım konuşmasının ardından helikopterle Tercan ilçesine geçerek burada da belediye tarafından düzenlenen sünnet şölenine katıldı. Tercan'ın ardından İliç ilçesindeki bir programa katılacak olan Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın akşam saatlerinde Ankara'ya dönmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 19:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?