30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Bakan Yıldırım memleketinde

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sinyal kesici cihazların kullanımının artışı konusunda yaptığı açıklamada, "Her önüne gelen sinyal kesici cihaz aldığı zaman normal haberleşme de imkansız hale geliyor" dedi.

Bir süredir memleketi Erzincan'da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.
Daha sonra kent merkezinde esnaf ziyareti yapan Yıldırım, bir açıklama yaparak Ziraat Bankası tarafından Tarım Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyelerine kullandırılan kredi ödemelerinde Bakanlar Kurulu kararı ile 2 yıldan 7 yıla kadar yeniden yapılandırma olacağını söyledi.
Bakan Yıldırım, konuşmasında, "Bakanlar Kurulumuz bir karar aldı, buna göre ödeme zorluğu içerisinde bulunan kooperatifler ve kooperatif üyeleri, işletme kredilerini 2 yıl, yatırım kredilerini de 7 yıla kadar yeniden yapılandırılabilecek. Bu da bu ekonomik durgunlukta küçük esnafımıza, çiftçimize önemli bir rahatlama sağlayacak" dedi.

SİNYAL KESİCİ CİHAZLARIN KULLANIMINA SINIRLAMA
Sinyal kesici (jammer) cihazlarının kullanımının artışı konusunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, tedbir amacıyla kullanılan sinyal kesici cihazların haberleşmeyi de aksattığını vurgulayarak, gerekli önlemin alınması için çalışmanın başlatıldığını kaydetti. Bakan Yıldırım, "Biliyorsunuz yasa dışı dinlemeler hiçbir şekilde mahkemelerde delil olarak kullanılamıyor, kullanılamadığı gibi yasa dışı dinleme yapmanın kişi veya kurumlarda Türk Ceza Kanunu'na göre önemli yaptırımları var; 1 yıldan 3 yıla, bazen bu yüzde 50 artırılarak uygulanıyor. Hal böyleyken yasa dışı dinleme dediğimiz ortam dinleyenlere zaman zaman şahit oluyoruz, böyle şeyler yapılıyor. Bunlara tedbir olarak da bazı kuruluşlar veya kişiler sinyal kesici taşımak suretiyle böyle bir tedbir alıyorlar. Fakat bu da hem sağlık açısından hem de uygulama açısından uygun değil, buraya da tabii bir çeki düzen getirilmesi lazım, her önüne gelen böyle sinyal kesici aldığı zaman bu sefer normal haberleşme de imkansız hale geliyor ve bunların tabii her yerde kullanılıyor olması beraberinde başka sorunlar da getiriyor. Bu alanın mutlaka bir düzenleme ve kontrol ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Telekomünikasyon Bilgi ve Teknoloji Kurumu bu konuda bir çalışma yapıyor" diye konuştu.

"GSM OPERATÖRLERİNİN LİMİTSİZ KAMPANYALARINDA SÜRE SINIRLI OLMALI"
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, basın mensuplarının son zamanlarda GSM Operatör Şirketleri arasında artan limitsiz görüşme kampanyaları ile ilgili soruları üzerine, "Burada ölçü şudur: Promosyon rekabet hukukuna göre yapılabilir, burada bir sorun yok. Promosyon süresinin sınırlı olması lazım Yani bir kampanya 1 ayla 2 ayla 3 ayla sınırlıdır. Ancak bunu kalıcı hale getirmek, diğer işletmecilere karşı yıkıcı bir rekabete dönüştürmek, kuvvetlinin zayıfı yok etmesi gibi bir sonuca dönüştürmek sektörün sağlıklı gelişmesi ve haberleşmenin devamı bakımından kabul edilemez bir husustur. Bunu da takip eden kurumlar Bilgi ve Teknolojileri Kurum Başkanlığı (BTK) ve Rekabet Kurulu'dur. Bu konulara bu kurumlar şikayet yoluyla veya resen müdahale ediyor. Bütün buralarda bir sonuç elde edilemezse mahkeme yolu da açık" dedi. Ulaştırma Bakan Binali Yıldırım gün içerisinde Erzincan'ın çeşitli beldelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 16:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?