18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Bakan Yıldırım şenliğe katıldı

Kemah ilçesinde bu yıl 12'ncisi düzenlenen Sultanmelik Kültür Tarih ve Spor şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Şenliklerde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Bizim tek bir gündemimiz var, o da halka hizmettir'' dedi.

Ulaştırma Bakanı Erzincan Milletvekili Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Ali Güngör, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Kahraman ve çok sayıda bürokratın katıldığı şenliklerin açılış töreni Kemah parkında başladı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Kemahlılar Sosyal, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İhsan Payalan, gurbetle sılayı buluşturan 12. Kemah Sultanmelik Kültür Tarih ve Spor şenliklerini daha coşkulu ve anlamlı kutladıklarını ifade ederek, "Şenliklerimizde gurbetle sılayı birleştiren ve bugün İstanbul'da yaşayan 150 bini aşan büyük bir aile olarak, asırlara meydan okuyarak dostluk mücadelesi veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ulaştırma Bakan Binali Yıldırım şenliklerde bir konuşma yaparak, "Gurbetle sılayı birleştiren festivallerde gençliğimizin, çocukluğumuzun geçtiği bu topraklarda hemşerilerimizle bir araya geldiğimiz Kemah bir ilki gerçekleştiriyor. Bu turnuva 31 yaşında. İstanbul'da bulunan Kemahlı hemşerilerimiz başlattıkları bu organizasyonu büyük bir heyecanla her yıl tekrarlıyorlar.

Memleketimizin yaşanabilir hale gelmesi için yol, su, okul, sağlık hizmetleri lazım. Doğu'dan Batı'ya göçü durdurmak için hükümetimiz cumhuriyet tarihinin en önemli projesi KÖYDES'i başlattı. Bugün Erzincan'ın bütün köylerinin yolu, içme suyu ve enerji hatları var. Bu yıl köylerimizin elektrik alt yapısı için KÖYDES projesine 1 katrilyon YTL kaynak ayrıldı.

Kemah- Refahiye yolu bu yıl tamamlanacak. Yine İliç- Kuruçay Refahiye bağlantısı olan Sünebeli'nin belini kırarak bu yıl da burayı açacağız. Bizim hükümet olarak tek bir gündemimiz var. Bu topraklarda büyümüş bir hemşeriniz olarak tek bir derdiniz var; o da milletimize hizmet etmek. Çünkü bu yoksulluğu, bu çaresizliği yaşayanlardan birisiyim. Buralarda yaşayan, buraları terk etmeyenlerin en iyi şekilde yaşamaları için hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur" dedi.
Bakan Yıldırım, hizmet etmekten başka gündemlerinin olmadığını herkesin bilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bazıları 'Ak Parti'nin gizli gündemi var', bazıları 'Ak Parti'nin ikinci gündemi var' diyorlar. Buradan açıklıkla ilan ediyorum, bizim tek bir gündemimiz var, halka hizmettir. Bizim için önemli olan hizmettir, gerisi teferruattır" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım konuşmasının ardından festivalin düzenlenmesinde emeği geçen iş adamı ve yöneticilere plaket verdi

Festival açılış töreninin ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve beraberindekiler, Kemah Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret ederek burada incelemelerde bulunduktan sonra, Kemah İnternet Evi ve Kütüphanesi ile TEDAŞ yer altı şebekesinin açılışını yaptı. Bakan Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra ilçeden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 11:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?