23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Bakan Yıldırım temel attı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sivil havacılık sektöründe kalifiye eleman sıkıntısının Sivil Havacılık Yüksek Okulları sayesinde aşılacağını söyledi.


Çelebi Holding, Erzincan Üniversitesi ve Ulaştırma Bakanlığı arasında 10 Mayıs 2008 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde Çelebi Holding'in Erzincan'da yaptıracağı Sivil Havacılık Yüksek Okulu'nun temel atma törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Ali Güngör, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Kara kelle, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu, bürokratlar, kamu kuruluşlarının temsilcileri, Erzincan Üniversitesi öğretim elemanları ve vatandaşlar katıldı.


Çelebi Holding adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu, 50 yıldan bu yana hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetinden ödün vermeden faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, "Bugün geldiğimiz noktada, şunu söylemekten gurur duyuyoruz ki, başta devletimiz olmak üzere tüm kesimlerden gördüğümüz her türlü desteği yaptığımız yatırımlar ve gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle biraz olsun geri yansıtabildiğimiz inancındayız. Başka bir ifadeyle ülkemizde kazandığımızın bir kısmını yine Türkiye'mizin yarınları için yatırıma dönüştürüyoruz" dedi.


Can Çelebioğlu'nun ardından konuşan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap ve Vali Ali Güngör de, Çelebi Holding'e yaptığı hizmetten dolayı teşekkür ettiler.


Türkiye'nin son 6 yıldan bu yana sivil havacılık alanında destanlar yazdığını ve dünya rekorlarını altüst ettiğini dile getiren Bakan Yıldırım, "Türkiye uçtu, Türk insanı uçtu. Uçmak, uçakla seyahat etmek imtiyaz olmaktan çıktı, ihtiyaca dönüştü. Havayolunu halkın yolu haline getirdik" dedi.


2002 yılında iç hatlarda toplam seyahat eden yolcu sayısının 8.5 milyon iken 2007 yılında 32.5 milyona ulaştığını kaydeden Bakan Yıldırım şunları söyledi:
"4 kat bir büyüme, yüzde 400 bir büyüme. Dünyanın diğer ülkelerinde sivil havacılıktaki büyüme oranı yüzde 5, yüz 6 nispetinde. Türkiye iç hatlarda her yıl yüzde 100 büyüdü. Bununla kalmadık. Toplam iç-dış hat yolcu trafiğinde 33 milyondan 72 milyona çıktı. Belki de en güzeli, en iyisi 6 milyon vatandaşımız uçakla tanıştı. İlk defa uçağa bindi. Bu bile bence her türlü takdirin üzerindedir."


"Türk sivil havacılığı Ankara'nın batısında değil, artık Ankara'nın doğusunda da var" diyen Bakan Yıldırım, "Erzincan'da da var, Erzurum'da var, Tokat'ta, Van'da Siirt'te bile var. İşte havayolunu halkın yolu haline getirmek budur. Havayoluyla taşımacılığı imtiyazdan ihtiyaca dönüştürmek budur. Kısa sürede bu kadar gelişen bir sektörün elbette ki birçok ihtiyacı da ortaya çıktı. Bunlardan en önemli ihtiyaç şüphesiz ki yetişmiş insan gücü, yetişmiş işgücüdür.

Yer hizmetleri, ikram hizmetleri, hava trafik seyir sefer hizmetleri, pilot, kabin görevlisi, diğer orta ve üst düzey yöneticiler; velhasıl sivil havacılığımızın ihtiyacı olan personelde ciddi bir personel sıkıntısı yaşıyoruz. İşte bu sıkıntıyı büyük oranda giderecek eğitim kurumunu, sivil havacılık yüksek okulunun temelini de bugün Erzincan'da atıyoruz, Erzincan'ımıza ve ülkemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
İşletme süresi biten hava terminallerini tekrar kiralamak suretiyle kamuya 10 milyar doların üzerinde bir kaynak kazandırdıklarını anlatan Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:


"İşte iş bu. İş bilenin, kılıç kuşananın. 'Para yok, kaynak yok' diye sızlanarak zaman geçirmenin vakti geride kaldı. Kaynak üreteceksiniz. Vatandaşın ihtiyacını zamanında göreceksiniz. Vatandaş size bunun için oy veriyor, bunun için size güveniyor."

Konuşmasında terör konusuna da değinen Yıldırım, terörle mücadelede kararlılığın daha fazla olduğunu ifade ederek, "Vatandaşımızın bu konudaki hassasiyeti, birlikteliği günden güne, teröre karşı olan öfkesi artmaktadır. Bizim önerimiz bu ahmaklara, bu umutsuz yoldan vazgeçip, bu çıkmaz sokaktan vazgeçip, eğer bir fikirleri düşünceleri varsa bunu bu ülkenin geleceği için kalkınması için büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği gibi çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için söyleyebilecekleri bir şey varsa, yapacakları bir katkı varsa bu uğurda kullansınlar" ifadelerinde bulundu.


Törende konuşmaların ardından Bakan Yıldırım'a ve AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle'ye başarılı çalışmalarından dolayı Ankara Erzincanlılar Vakfı tarafından üzerinde kendilerine ithafen yazılmış şiirlerin yer aldığı birer plaket verildi.
Daha sonra Bakan Yıldırım; Vali Ali Güngör, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap ile birlikte Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ kampus alanında 15 bin metrekare alan üzerine yaptırılacak ve toplam 9 milyon dolara mal olacak Erzincan Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu'nun temelini butona basarak attı.


Yıldırım, buradaki temel atma töreninin ardından Erzincan merkeze bağlı Yaylabaşı beldesinde TOKİ tarafından 406 dönümlük bir alana yaptırılacak olan 277 adet villa tipi konutun temel atma törenine katıldı. Yıldırım, yer altı elektrik şebekesinin açılış törenine iştirak ettikten sonra AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir toplantı yaptıktan sonra Erzincan'dan ayrılacak.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 16:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?