30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Bakan Yıldırım'a yoğun ilgi

Bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere memleketi Erzincan'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, otomobil kullandı, buz pisti açılışı yaparak ardından sünnet şölenine katıldı.

Özel uçakla Erzincan'a gelen Ulaştırma Bakanı Yıldırım havaalanında yoğun bir ilgiyle karşılandı. Bakan Yıldırım buradan Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'na ziyarette bulunduktan sonra yeni yapılan çevre yoluna geçti. Burada Erzincan Valisi Abdulkadir Demir'in makam aracının direksiyonuna geçen Bakan Yıldırım, önce trafik kurallarına uyulması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu, ardından ise yolu test etti. Bakan Yıldırım, daha sonra yeni atanan Erzincan Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz'u makamında ziyaret etti.

Bakan Yıldırım daha sonra Erzincan Valiliği'ne geçerek kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve belediye başkanlarının katıldığı toplantıya da katıldı. Bakan Yıldırım Erzincan ziyaretleri kapsamında bir düğüne katılarak nikah şahitliği yaptı. Bakan Yıldırım katıldığı düğünde, ''Uzun duble bir yolun başlangıcını yaptınız" diyerek gelin ve damatla şakalaştı. Bakan Yıldırım, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Yeraltı Çarşısı'nda, iş adamı Oğuzhan Öztekin tarafından yaptırılan sentetik buz pateni pistinin açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Yıldırım, buz pateni pistinin yapılmasının yeraltı çarşısında alışveriş için dolaşan insanlara farklı alanlarda hizmet verilmesini de sağlayacağını ifade etti. Erzincan Belediyesi'nin açtığı ihale sonrasında, yap-işlet-devret modeliyle 24 günde tamamlanan pistin, 150 bin TL'ye mal olduğu öğrenildi.

TRT'DEN MUHTEŞEM KONSER
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım akşam saatlerinde ise Erzincan Belediyesi tarafından bu yıl 13'cüsünü düzenlediği geleneksel sünnet şöleninin konser programına katıldı. TRT 4'ten canlı yayınlanan ve Müşerref Akay, Sevcan ve Orhan Ölmez'in sahne aldığı konserde söylenen birbirinden güzel türkü ve şarkılarla Erzincanlılar unutulmaz bir gece yaşadı

Erzincan Belediyesi'nin önünde düzenlenen program Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ile çok sayıda Erzincanlı işadamı ve binlerce vatandaş katıldı. Programda ilk olarak Türkiye Şampiyonu olan Erzincan Belediyesi Halkoyunları ekibi davul zurna eşliğinde halay çektiler. Daha sonra programın sunuculuğunu yapan Müzisyen Orhan Ölmez, hem sesiyle hem sahne performansıyla Erzincanlıların gönlünde taht kurdu.

Müşerref Akay, Sevcan Orhan, sahneye çıkarak Orhan Ölmez'in sunumu ile Erzincanlıların önünde TRT'den canlı olarak Türkiye'ye seslendiler. Erzincanlıların tezahüratları arasında söylenen birbirinden güzel türküler programa katılan protokolden de tam not aldı. Alanı hınca hınç dolduran yaşlı-genç binlerce insan, söylenen şarkılara eşlik ettiler. Gece geç saatlere kadar devam eden program havai fişek gösterileri ile son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 12:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?