22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Bakandan Karaköy iskelesi açıklaması

Erzincan'da hizmete giren araç muayene istasyonunun açılış törenine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, basın mensuplarının İstanbul'da dün şiddetli lodos yüzünden batan Karaköy İskelesi ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Bakan Yıldırım, basın mensuplarının iskelenin batmasıyla ilgili bir ihmal olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine, dün İstanbul'da çok kuvvetli bir lodos olduğunu ve gece geç saatlerde şiddetini daha da artırdığını belirterek, "Karaköy'deki iskele yüzer bir iskeledir. Yani kazıklarla çakılmış bir iskele değildir. Bu kadar şiddetli bir lodosa elbette ki dayanamadı ve battı. Ama arkadaşlarımız sabaha kadar çok fedakarca bir çalışmaya yapıp bu batığı emniyete aldı. Herhangi bir can ve mal kaybı yok. Tabii ki olay herhangi bir kusur olup olmadığı konusunda ayrıca araştırılacak ama önemli olan böylesine büyük bir kütlenin denizde başka bir zarar vermesinin önlenmiş olması. Kimsenin burnu kanamadan olay kontrol altına alındı" dedi.

Bakan Yıldırım, başka alternatifleri olan iskelenin yenisinin en kısa zamanda yapılarak hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 14:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?