30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Banka fareleri teslim oldu

BANKA HIRSIZI GENÇ KIZLAR TESLİM OLDU

Erzincan'daki bir banka şubesinde gişe görevlilerinin dikkatsizliğinden yararlanarak 23 bin euro ile beş bin doları çekmeceden alarak kayıplara karışan 4 kadından 2'si Erzincan Adliyesi'ne gelerek teslim oldular.

Olay 07 Eylül 2009 günü akşam saatlerinde Fevzipaşa Caddesi üzerinde bulunan banka şubesinde meydana gelmişti.

Banka şubesine gelen 18 ile 30 yaşlarındaki dört kadından biri, gişe memurunun yerinden kalkmasını fırsat bilerek kasada bulunan 23 bin euro ile 5 bin doları alarak kayıplara karışmışlardı. Yaklaşık 58 bin lira değerindeki dövizi çalan kadın hırsızlık zanlıları kimseye fark ettirmeden bankadan çıkarak kayıplara karışmış ve gişe görevlisi kadın memurun paraların çalındığını fark etmesinin ardından polise haber vermiş ve soyguncu kadınların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatılmıştı.

Bankadan alınan güvenlik kamera görüntülerinin hırsızlık büro ekipleri tarafından incelenmesi ve alınan görüntülerin Emniyet Genel Müdürlüğü Polnet Projesi aracılığı ile diğer illere bildirilmesinden sonra hırsızlık yapan kadınların kimliği tespit edildi. Yapılan tespit sonrası hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri ileri sürülen N.K.(12), M.U.(14), L.Ö.(16), B.K.(38), Z.K.'nın(39) yakalanması için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonrasında zanlı L.Ö.' nün Ankara' da yakalandığı öğrenildi.

Bankadan 23 bin euro ile 5 bin doları alarak kayıplara karışan zanlılar N.K.(12) ve M.U.(14) dün Erzincan Adliyesi'ne gelerek çaldıkları paralar ile birlikte teslim oldular.

Teslim olan kızlar sabah saatlerinde mahkemeye çıkarıldı.

BANKA HIRSIZI GENÇ KIZLAR TESLİM OLDU
BANKA HIRSIZI GENÇ KIZLAR TESLİM OLDU
BANKA HIRSIZI GENÇ KIZLAR TESLİM OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 14:17:01
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 15:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?