30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Baraj Gölü'nde mühimmat aranıyor

ERZİNCAN BARAJ GÖLÜ'NDE ARAMALAR SÜRÜYOR

Erzincan Göyne Barajı'nda çok sayıda askeri mühimmat bulunmasının ardından aramalar sürüyor. Emniyet müdürlüğüne bağlı dalgıçlar metal dedektörleri ile su altında mühimmat aradı.

Erzincan'a 18 kilometre uzaklıktaki Gönye Barajı'nda dün bulunan çok sayıdaki askeri mühimmatın ardından, jandarma gece boyunca baraj çevresinde nöbet tuttu. Emniyet Müdürlüğü'ne ait 5 kişilik dalgıç ekibi ise bugün su altında kullanılan metal dedektörleri ile baraj çevresinde ve su içerisinde mühimmat aradı.

Geniş güvenlik önlemleri altında hazırlanan dalgıçlar, sukuba tüpleri ile baraj gölüne girerek yaklaşık iki saat su içerisinde metal dedektörü ile suyun altını taradılar. Dedektörden zaman zaman sinyal alan dalgıçlar gölün dibinden çok miktarda metal parçası çıkardı.

Saatler süren arama sonucu herhangi bir mühimmat bulunamazken, dün baraj gölü çevresinde yapılan aramalarda, 9 adet savunma tipi el bombası, 1 adet taarruz tipi el bombası, 1 adet kimyasal el bombası, 3 adet el bombası fünyesi, 2 adet 40 milimetre bomba atar mühimmat, 310 adet 5. 56 milimetre uzunluğunda uzun namlulu silah fişeği, 5 adet 7. 62 milimetre Bixi silahına ait çelik çekirdekli yangın fişeği, 1 adet 12. 7 milimetre uçak savar fişeği, 6 adet Commet aydınlatma fişeği, 1 adet renkli küçük sis kutusu, 1 adet nokia marka cep telefonu ve sim kartı çıkmıştı.

ERZİNCAN BARAJ GÖLÜ'NDE ARAMALAR SÜRÜYOR
ERZİNCAN BARAJ GÖLÜ'NDE ARAMALAR SÜRÜYOR
ERZİNCAN BARAJ GÖLÜ'NDE ARAMALAR SÜRÜYOR
ERZİNCAN BARAJ GÖLÜ'NDE ARAMALAR SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 15:12:05
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 15:57:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?