22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Bardakoğlu Erzincan'da

Diyanet İşleri Başkanı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cumhuriyet'in temel ilkeleriyle, laiklik ve demokrasinin yanı sıra modern dünyanın ürettikleriyle uyum içerisinde olmayı, uyum içerisinde hizmet vermeyi temel amaç ve temel ilke edindiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Iğdır, Ağrı ve Erzurum'dan sonra çeşitli ziyaretlerde bulunarak, bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına katılmak üzere Erzincan'a geldi. Erzincan İl Müftüsü Mustafa Uçar ve müftülük personeli tarafından şehir girişinde karşılanan Bardakoğlu, yerel bir televizyonda canlı yayına katıldı.
Erzincan Valisi Ali Güngör'ü makamında ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, buradan müftülük toplantı salonuna geçerek bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına katıldı.

Vali Ali Güngör, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, Emniyet Müdürü Dr. Ahmet Çimen'in yanı sıra müftülük personelinin katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını İl Müftüsü Mustafa Uçar yaparak, il müftülüğünün faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, yaptığı konuşmasında İslamiyet'in doğru anlatılması konusunda din görevlilerinin büyük bir öneme sahip olduğunu hatırlatarak; "Din görevlileri olarak sizin göreviniz İslam'ın Kur'an-ı ve Hazreti Peygamberin sünnetinin doğru bilgisini doğru şekilde eğip-bükmeden ama ona dışarıdan katılacak ilaveleri de ayıklayarak sunmanızdır. Biz bunları sunarken elbette toplumumuzun, milletimizin, devletimizin ortak mutabakatlarını ortak çizgilerini önemsiyoruz. Böyle olduğu içindir ki, Diyanet İşleri Başkanlığı hem cumhuriyetimizin temel ilkeleriyle, laiklikle hem demokrasiyle hem de modern dünyanın ürettikleriyle uyum içerisinde olmayı, uyum içerisinde hizmet vermeyi temel amaç ve temel ilke edinmiştir. Elbette bu bizim için olduğu kadar İslam Dünyası içinde, batı içinde son derece önemli bir çizgidir" şeklinde konuştu.

İslamiyet'in laiklikle, demokrasiyle, modern dünyanın ihtiyaçlarıyla ve gereksinimlerinin yanı sıra değerleriyle uyum içersinde yürüyebileceğini ifade eden Prof. Dr. Bardakoğlu; "İslamiyet'in ahenk içerisinde hepsiyle birden yaşatılabileceğini göstermek bizim için olduğu kadar İslam dünyası içinde önemli bir imkan içermektedir. Biz bu işi önemsiyoruz. Önemsediğimiz içindir ki Türkiye'nin dindarlığı, Türkiye'nin yapısı aynı zamanda özgün ve modern bir örnek teşkil etmektedir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, konuşmasının ardından faaliyetlerinden dolayı başarılı olan din görevlilerine başarı belgelerini verirken, Vali Ali Güngör tarafından da Bardakoğlu'na işlemeli bakır tepsi hediye edildi.

Bilgilendirme ve değerlendirme toplantısının ikinci bölümü basına kapalı olarak devam etti.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 15:52:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?