18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Baro'dan İsrail'e kınama

Erzincan Baro Başkanı Avukat Can Tekin, yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği ve yüzlerce masum insanın hayatını kaybettiği saldırıları kınadı.
Açıklamasında, füze ve tankların kullanıldığı Gazze'de yaşananların tüm vahşeti ile dünyanın önünde cereyan ettiğini vurgulayan Baro Başkanı Can Tekin, her gün yüzlerce insanın öldüğü, kadınların, çocukların hedef alındığı bu katliama karşı, terörle mücadele gerekçe gösterilerek dünyanın bir ucundan öbür ucuna müdahale edenlerin suskunluklarının ibret verici olduğunu söyledi. "Müslüman ülkelerde, insan hakları ve kendileriyle uzlaşan bir despotizm arasında seçim yapması gerektiğinde, batı, her zaman otoriter rejimlerin yanında yer almıştır" diyen Can Tekin, Batı'nın ve otoriter rejimlerin Ortadoğu'da yaşanan sefaletin, şiddetin ve aşağılanmanın temel sorumlusu olduğunu kaydederek, "Din üzerine temellendirilen ve şiddet yoluyla, bir halkın yok sayılması üzerine kurulan İsrail, 50 yıldır Ortadoğu'daki şiddetin sorumlusudur. Şiddeti din adına meşru kılan da, ilk olarak İsrail devletidir." dedi.
İsrail'in saldırılarını kınamak yerine, başta bölge ülkelerinin ciddî tedbirlere ve yaptırımlara başvurması gerektiğine dikkati çeken Baro Başkanı Can Tekin şunları söyledi; " Hükümetin İsrail'le yaptığı 'Ekonomik Mutabakat Zaptı' çerçevesinde, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Konya Ovası Projesi'ni (KOP) içine alan sulamadan tarıma, telekomünikasyondan araştırmaya, turizmden hayvancılığa kadar top yekün iktisadi iş birlikleri, askeri ve savunma işbirliği ve anlaşmaları, istihbarat için alınan insansız casus uçağı alımını ve tank modernizasyonu gibi anlaşmaları ve 16 Mart 2006'da Türkiye ile İsrail arasında, Enerji Bakanı Hilmi Güler ile İsrail Devlet Doğal Altyapılar Bakanı Benjamin Beneliezer arasında imzalanan, Karadeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Rus petrol ve doğal gazını Ortadoğu'ya aktaracak, Uzakdoğu pazarına ulaştıracak ve İsrail'e elektrik ve su taşıyacak boru hattı inşası projesi tekrar gözden geçirilmelidir. Filistin'de yaşanan soykırımı yapanları, bu soykırıma göz yumanları, tedbir mevkiinde olup da tedbir almayanları kınıyoruz. Erzincan Barosu olarak insan haklarının ihlal edildiği, insanların soykırıma uğratıldığı bu olayları nefretle kınamaktayız"

İha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 17:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?