30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Başbağlar Şehitleri anıldı

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde, 5 Temmuz 1993'te 33 kişinin teröristlerce katledilmesini anlatan fotoğraflar, Fatih'teki Fevzi Çakmak Caddesi'nde sergilendi.

Başbağlar Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği'nce açılan sergide, katliamla ilgili 30'a yakın fotoğraf yer alıyor.

'Mağdurlar ve failler dışarıda, adalet nerede?' ve 'Başbağlar adalet bekliyor' yazılı afişlerin de yer aldığı sergi alanında konuşan dernek başkanı Mehmet Aydın, katliamın üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen faillerinin bulunamadığını belirtti. Bir grup teröristin Başbağlar köyüne gelerek, erkekler ile kadın ve çocukları ayrı yerlere topladıklarını anlatan Aydın, "33 şehit verdik. 70 yetim ve 40'a yakın dul kaldı." dedi. 'Sivas'ta Madımak Oteli'nde 37 kişinin katledildiği olayla Başbağlar katliamının aynı güçler tarafından gerçekleştirildiğini' savunan Mehmet Aydın, şunları söyledi: "Sünni ve Alevi ayrımı çıkarıp Türkiye'yi parçalamak istediler ama bu amaca ulaşamayacaklar. Biz kardeşiz, bu coğrafyada beraber yaşayacağız. Başbağlar katliamının 'Ergenekon' soruşturmasının 3. iddianamesine gireceği söyleniyor. İnşallah girer. Eğer katiller oradaysa bulunsun. Gereken cezayı da alacaklarına inanıyoruz."

zaman
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 17:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?