30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Başbağlar Şehitleri anıldı

Başbağlar şehitleri, törenle anıldı. Katliamın 16. yıldönümünde köyde yapılan törende acılar tazelendi, birlik, beraberlik mesajları verildi.


Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 16 yıl önce meydana gelen olayda, 33 vatandaş hunharca katledilmiş, evler yakılmıştı. Katliamın 16. yıldönümünde köyde bulunan şehitlikte tören düzenlendi.
Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Kemaliye Kaymakamı Yasin Özcan, kamu kurum yöneticileri, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, acılar tazelendi.


Başbağlar Köyü Muhtarı Ali Akarpınar, "Üzerimize karabulut gibi çöken, kalabalık bir terör grubunun gelmesiyle kadınlarımızı köyün ayrı bir ucuna, erkeklerimizi de ayrı bir ucuna toplantı yapacağız diye toplayarak bir müddet kendi örgüt propagandalarını yaptıktan sonra köyümüzün bütün erkeklerini hunharca katlettiler. Bunu yaparken de 1 çocuk, 1 bayan, 5 vatandaşımız da yakılan evlerde diri diri öldürülmüştür" dedi.
Törende konuşan Vali Abdulkadir Demir, 2 Temmuz'da Sivas'ta terörü ateşleyen el ile 5 Temmuz'da Başbağlar'da kurşun sıkan elin aynı olduğunu söyledi. Vali Demir, "Artık bu elin kirli işlerini görüyoruz, biliyoruz ve lanetliyoruz. Tüm dünya birlik ve beraberlik içinde güzel günlere doğru ilerlerken, sınırlarını kaldırıp ortak para birimine girerken din, dil, mezhep farklılıklarını bir zenginlik olarak görüp kabullenirken, bizim birbirimize düşman olmamız nasıl izah edilebilir? Aynı havayı teneffüs eden,
aynı topraklar üzerinde yaşayan, aynı tarihe sahip, akrabalık bağları ile birbirine bağlı olan kardeşler nasıl hasım ve düşman olabilir" şeklinde konuştu.
Konuşmasında birlik, beraberlik mesajları veren Demir, şunları ifade etti:


"Terör için harcanan milyarlarca doların ülke ekonomisini kalkındırmak, yaşam kalitesini artırmak için harcandığını bir düşünün. Ülkemizin hangi sıkıntısı kalırdı bugün? Hangi gizli ve kirli eller bu ülkenin gelişmesini istemedi ve bu ülke insanları üzerinde oyunlar oynadı? Bu oyunlara daha ne zamana kadar kanacak ve bu alçak oyunun ne zamana kadar akılsız figüranları olacağız? Şimdi hep birlikte bu kirli oyunu, bu çirkin tezgahı bozmak durumundayız. Terörü besleyen kaynağı kurutmak, gelişmemizin, yükselmemizin önündeki en büyük engellerden biri olan bu terör belasından kurtulmak zorundayız."
Tören şehitliğin ziyareti ve dualarla son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 19:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?