22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Başbuğ'a sıkı güvenlik

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illeri ziyaretlerinin ardından 3. Ordu Komutanlığı'nın merkezi Erzincan'a geçti. Erzincan Valisi Ali Güngör'ü makamında ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ için sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık'la birlikte saat 11.30'da askeri uçakla Erzincan'a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ilk olarak 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'i ziyaret etti.

3. Ordu Komutanlığı'ndaki incelemelerinin ardından beraberindeki kuvvet komutanlarıyla birlikte orduevinde bir süre dinlenen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, saat 14.30'da Erzincan Valisi Ali Güngör'ü makamında ziyaret etti.

Orgeneral Başbuğ'un ziyareti öncesinde bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Askeriyeye ait frekans karıştırıcı jammer cihazı valilik binasının yakınına konuşlanırken, görevlilerle de özel eğitimli köpeklerle çevrede arama yaptı.

Vali Ali Güngör tarafından valilik binasının dışında karşılanan Orgeneral Başbuğ, polis tören mangasını selamladıktan sonra kuvvet komutanlarıyla birlikte Güngör'ün makamında bir süre sohbet etti.

Basın mensuplarının içeri alınmadığı ziyaretin ardından Başbuğ ve kuvvet komutanları valilikten ayrıldı. Askeri havaalanına geçen Başbuğ ve kuvvet komutanları Elazığ'a geçti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 19:29:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?