23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Başkan Buyruk'tan çok sert sözler

Erzincan Belediye Başkanlığı, Mahalle Meclisi toplantılarına, Mengüceli Mahallesi'nde yapılan toplantıyla devam etti.

Mengüceli Mahalle Meclisi toplantısına katılan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Kent Konseyleri bünyesinde faaliyet gösteren ve temsil edilen mahalle halkının talep, şikayet ve projelerini, Erzincan Belediyesi'ne aktaran organlar olarak işleyecek mahalle meclislerinin demokratik bir yönetim anlayışının ürünü olduğunu söyledi. 120 mahalle sakininin katıldığı toplantıda, artık kendileri için yapılacak yatırımları mahalle halkının yönlendireceğini dile getiren Başkan Buyruk şunları söyledi;

"Biz bu tür mekanizmalarla halkı dinliyor ve onlarla birlikte şehri yönetme hususunda kararlılığımızı ifade ediyoruz. Bundan sonrası Erzincan insanına kalıyor. Bu meclislerde görev almak, Mahalle Meclisleri çatısı altında gönüllülük esası ile proje üretip mahallenin geleceğini planlamak artık halkımızın işi. Biz buna hazırız. İmkânlarımız ne yatırım yapmamıza imkân veriyor ise, bir mahalleye ne kadar fon ayırabildiysek bu fonu mahalleli yönlendirecek."

Mahalle halkından çok güzel projeler gelmesi halinde imkanların zorlanıp kaynak temin etme noktasına da gideceklerini kaydeden Başkan Buyruk,"Erzincan hepimizin. Bu şehri yönetenler 5 yıl boyunca kendi başlarına kalmayacak. 5 yıl sonunda değil, 5 Yıl boyunca hesap verecek." dedi.

Erzincan'da bundan sonraki ilk Mahalle Meclisi toplantısı'nın Ergenekon Mahallesi'nde yapılacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 16:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?