30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Başkan'dan 2008 değerlendirmesi

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, 2008 yılının belediye hizmetleri açısından çok verimli geçtiğini söyledi.

Belediye olarak başlattıkları her yatırımın ve hizmetin takipçisi olduklarını dile getiren Başkan Buyruk, Erzincan Belediyesi'nin 2008 yılında başarılı çalışmalara imza attıklarını belirterek şunları söyledi; "2008 yılında, Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında Taksim Mahallesi Projesi'ne başladık. Daha önce Çarşı Mahallesi'nde gerçekleştirilen projenin benzeri olan bu projeyi de bitireceğiz. İçme Suyu Projeleri olarak Beytahtı Projesini 2008 de bitirdik. İçme suyu şebekesinin yüzde 20’sini değiştirdik. Bunu AB Hibesi ile yaptık. Şimdi de Cansuyu Projesi ile 50 milyon Avroluk bir Hibe desteği alacağız. İçme suyu şebekesinin geri kalanını yenileyeceğiz. Ayrıca yağmur suyu drenaj, arıtma tesisi revizyonu, abone sayaçlarının yenilenmesi, şebekenin bilgisayarla uzaktan kontrolü gibi işler de bu proje kapsamında yapılacak.”

2008 yılında Erzincan Belediyesi olarak Kavakyolu, Çukurkuyu, Yalnızbağ ve Ulalar Belediyeleri ortak bir proje geliştirdiklerini ve bu proje ile batı mahallelerinin yeni bir şebekeye kavuşacağını anlatan Buyruk, “Geçen yıl doğalgaz çalışmaları devam etti ve hizmet almaya müsait konut sayısı 9 bine, abone sayısı da 3 bin 500'e ulaştı. Çok önemsediğimiz bir proje olan Ergan Dağı Projesinde çok önemli aşamalar kat ettik. İmar planı, harita, çığ raporu konusunda ön çalışmaları tamamladık. Önümüzdeki günlerde yol çalışmaları başlayacak ve bu yaz tırmanma şeridini inşallah ihale edeceğiz. Böylelikle 2009-2010 kışında burada insanlar kayak yapmaya başlayacaklar” diye konuştu.
Buyruk, 2 yıldır çalışan andezit tesislerinde ürettikleri taşlarla kaldırım kaplama çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, “Bu yıl yapılan çalışmalarla toplam kaplama miktarı 75 bin metrekareye ulaştı. Ayrıca bu taşla bir çeşme ve bir de mezarlık düzenlemesi gerçekleştirdik. Yol genişletme çalışmaları bu yıl da sürdü. Bu yıl 4 adet yolu daha genişlettik. Bunlar Adliye Sarayı altındaki cadde, Süleyman Demirel İş Merkezi batısındaki ve güneyindeki 1301 ve 1006 sokaklar ayrıca Roma İş Merkezi doğusundaki, Ordu caddesine paralel uzanan 315 sokaklardır. Bu çalışmalar ile yaptığımız büyük yol genişletme sayısı 8 oldu.

“Yeşil alan çalışması olarak, Akşemsettin Parkı, Çarşı Mahallesi Parkı, Bahçelievler Parkı, Fatih Parkı ve Mengüceli Parkı olmak üzere 5 park daha inşa ettik” diyen Başkan Buyruk, daha sonra şunları kaydetti; “Bu parklarla birlikte, 5 yılda inşa ettiğimiz yeni yeşil alan miktarı toplam 250 bin metrekareyi buldu. Bu parklara bu yıl 12 takım açık alan spor aleti yerleştirdik. Her yıl yaptığımız gibi geçen yıl da şehir geneline 300 bin çiçek ve 5 bin ağaç diktik. Bazı okul ve dini kurumlara çevre düzenlemeleri yaptık. 2008 yılı içerisinde Havaalanı yolu ve yeni çevre yolu olmak üzere iki büyük yolu bitirdik. Yine 2008 yılı içerisinde 2 adet daha muhtar evi inşa ettik. Bu evlerle birlikte toplam muhtar evi sayımız 11 oldu. Şehir genelinde içme suyu, doğalgaz, elektrik ve telefon kablolarının yer altına inmesi çalışmaları sebebi ile açılan bütün yollarda asfalt tamiratlarını bitirdik. Geçtiğimiz yıllarda düzenlediğimiz ve içine girilemez halde iken çok bakımlı bir görüntüye kavuşturduğumuz Melekler ve Hacı Hafız Mezarlıklarına ilave olarak bu yıl Piri Sami Hazretleri Mezarlığı elden geçirdik. Andezit taşından çok güzel bir giriş kapısı, bahçe duvarları, türbe ve şadırvan inşa ediyoruz. Bahar ayları başında çalışmalar tamamlanmış olacak. Kaplıcalarımız yeni görünümleri ile hizmete tekrar sunduk. Şehir geneline geri dönüşüm kumbaraları yerleştirdik. Bunların sayısını artıracağız.

Sosyal projeler olarak engellilere simit arabası dağıttık. Her yıl olduğu gibi ramazan ayında 20 bin kişiye iftar verdik. 5 bin aileye gıda yardımında bulunduk. Bin 500 öğrenciye ise kırtasiye önlük, ayakkabı ve çanta dağıttık. Bu yıl da bir sünnet şöleni düzenledik ve 400 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bu yıl bir uygulamaya daha başladık ve aşevimizde günün 12 saati her gelene sıcak çorba ikram ettik. Bir yıl içerisinde 75 bin kase çorba dağıttık. Kültürel faaliyetler kapsamında Tiyatrolarımız, gecelerimiz, konserlerimiz, konferanslarımız oldu. Özellikle ramazan eğlencelerimiz büyük ilgi gördü. Demokratik, şeffaf, sorgulanabilir yönetim anlayışı ile kurduğumuz Kent Konseyi bünyesinde Gençlik, Kadın ve Mahalle Meclisleri kurduk ve çalışmalarını halen sürdürüyorlar. Ana hatları ile saydığım bu çalışmalar dışında da şehrimizin önümüzdeki yıllarını da planladık. Bu kapsamda Taksim Kentsel Dönüşümü bitince Kızılay ve Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşümüne başlamayı planladık. Yeni çevre yolu üzerinde yeni bir otogar inşası için çalışmalara başladık. Ayrıca merkezi bir alanda bir katlı otoparkın Erzincan'ımızın en öncelikli ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz için bununla alakalı çalışmaları da başlattık. TEDAŞ Kavşağından güneye inen ve bu yıl trafiğe açtığımız yolun simetriğinde kamu konutları yanından kuzeye uzanan yeni bir yol inşasını da yine önümüzdeki yıllar için planladık. Bir büyük projemiz de Merkez Çarşısının ıslahıdır. Bu konuda da çalışmalar başlattık. Kamu binalarının taşınması konusunda yaşadığımız sıkıntıları aşmak için büyük çaba sarf ettik. Bir noktaya geldik. Bu binalar DSİ, Karayolları, Milli Eğitim Md, Ordu Caddesi üzerindeki Askeri Lojmanlar ve Askerlik Şubesi ile Emniyet Bölge Müdürlüğü binalarıdır. Ayrıca Terzibaba Mezarlığı önüne 40 bin metrekarelik bir Terzibaba Meydanı inşası için proje çalışması yapıyoruz.

Yol genişletme çalışmalarımız ve andezit taşı kaplama çalışmalarımız devam edecek. Ekşisu mesire alanı için büyük projelerimiz var. Bir de oto galericileri sitesi planlamaktayız.”

İha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 18:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Avni Göksu IP: 88.70.83.xxx Tarih : 25.01.2009 21:28:20

Ya Yapmadiklarini Saysak iki Sayfa Lazim Heralde.Kendi Sahsina Ve yakinlkarina yaptiklari Halka Yaptiklarinin Yarisi Bile Degil.Saygilarimla