5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Bel kırıklarına 'Balon' müdahelesi

Erzincan 13 Şubat Devlet Hastanesi’nde görev yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Operatör Doktor Halil Gök, 4 yıl içerisinde 6 bel kırığı ameliyatını balon şişirme yöntemiyle yaparak hastalarını tedavi etti

Doğu Anadolu Bölgesinde 2003 yılında ilk kapalı bel kırığı ameliyatını Erzincan'da gerçekleştiren. Dr. Halil Gök bu türlü ameliyatlarının genelde açık yapıldığını, belin tamamen açılarak kırık olan bölgenin yaklaşık 15-20 santimetre vidalandığını belirterek kapalı ameliyatın kırığın şekline göre balon şişirme yöntemiyle yapıldığını ifade etti. Son bel kırığı ameliyatını 30 Kasım 2007 günü gerçekleştirdiklerini ifade eden Gök, hastanın çok kısa sürede ayağa kalkarak taburcu edildiğini belirtti.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Operatör Doktor Halil Gök, "Hastayı 30 Kasım tarihinde ameliyata aldık. Kapalı ameliyatta, giriş deliği yaklaşık yarım santim delinir ve omurganın içerisine kanul ile giriliyor. Kırık kemiğin bulunduğu bölgenin ortasında balon şişiriliyor. Daha sonra balon çıkarılarak kırık eski haline gelir ve oluşturulan boşluğa semet denilen kemik yapıştırıcı ilaç enjekte edilerek, operasyon tamamlanıyor." diye konuştu.

Yapılan ameliyatın her hastaya uygulanmadığını, kırığın şekline göre gerçekleştirildiğini ifade eden Gök, Doğu Anadolu Bölgesinde 2003 yılında ilk bu ameliyatı kendilerinin yaptığını ve şuana kadar 6 ameliyatı başarıyla yaptıklarını vurguladı.

9 Kasım 2007 tarihinde Sivas yakınlarında trafik kazası geçiren ve beli iki yerden kırılan evli ve biri kız üç çocuk annesi Zahure Beşiktaş (45), kapalı bel kırığı ameliyatı geçirerek kısa sürede ayağı kalktı. Omurilikte ki L 1 ve L 4 kemikleri kırılan Zahure Beşiktaş, yaklaşık 4 saat süren ameliyatın ardından 15 saat içerisinde ayağı kalkmayı başardı. Kapalı yöntem kullanılarak kısa sürede ayağa kalktığını söyleyen Zahure Beşiktaş, bu tekniğin Erzincan'da uygulanmasından oldukça memnun olduğunu, Dr. Halil Gök ve hastane çalışanlarına teşekkür etti

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 17:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?