23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Belde belediyelerine çöp uyarısı

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nce il genelinde bir kısım belde belediyelerinin evsel katı atıklarını çöp deponi alanı dışında uygun olmayan yerlere dökmelerine karşıda mücadele başlatıldı.

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürü Zakir Karartı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu belirtti.

Karartı," Ancak bir kısım belde belediyeleri evsel katı atıklarını yer seçimi belirlenen uygun alanlara dökmeleri gerekirken yapılan denetimlerde belediyelerin evsel katı atıklarını uygun olmayan yerelere döktükleri belirlenmiştir. Bu belediyeler bu gibi davranışlarıyla suç işlemektedirler. 19 belde belediyesinin Erzincan Belediyesiyle yaptıkları protokol çerçevesinde evsel katı atıklarını Erzincan Belediyesinin Çağlayan Yolu üzerindeki çöp deponi sahasına dökmek mecburiyetindedir."dedi.

Protokol gereği evsel katı atıklarını düzenli olarak çöp deponi sahasına dökmeyen belediyelere tesbiti halinde 2872 Sayılı Çevre Kanunu uyarınca çevreyi kirletmekten 27 bin 734 YTL idari para cezası uygulanmasının yanında Türk Ceza kanununun 181.ve 182. maddeleri uyarıncada Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu vurgulayan Karartı,

" Belediyelerimiz halkın seçtiği kuruluşlar olduğundan çevre ve insan sağlığını tehdit eden bu tür olumsuzluklara meydan vermemelidirler. İl Müdürlüğümüz denetim ekipleri denetimlerini kesintisiz sürdürmektedirler. Belediyelerimizi,kamu kuruluşlarımızın ve halkımızın özellikle çevre sağlığı ve çevrenin korunması açısından duyarlı olmalarını bekliyoruz. Daha temiz bir çevre ve yaşanır bir Erzincan için herkes elini taşın altına koymalıdır. Bu tür atıkları çevreye dökerek kirliliğe neden olanların tesbiti halinde il müdürlüğümüze şahsen veya 0.446.223.7308 nolu telefonla haberdar edilmesini istiyoruz. Herşeyden önce bu bir insanlık görevidir"diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 13:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?