22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Belediye 2008 performansını belirledi

2007 yılında şehrin modernleşmesi çalışmaları kapsamında birçok projeye imza atan Erzincan Belediyesi, yeni yıldaki performans programını belirledi.

2008 yılında gerçekleştirilmesi planlanan kamu düzeni, iktisadi faaliyetler, planlama ve imar, çevre koruma, ulaşım, sağlık, sosyal yardım, kültür, turizm ve tanıtım, eğitim ve spor faaliyetleri şeklinde belirlenen performans programını en iyi şekilde uygulamaya çalışacak.

Erzincan'ın 4 yıl önceki haliyle şimdiki halini gözönüne alındığında yıllardır yapılmayan hizmetleri yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Buyruk," Bizden önceki yönetimler bizim yarımız kadar çalışsalardı, şimdi karşımızda daha bir değişmiş ve büyümüş bir Erzincan olacaktı. Hizmet süremizin 4.yılını doldurmak üzereyiz. Bu süre içinde verdiğimiz sözleri birer birer yerine getirdik. Erzincan'da her alanda gerçekleştirilen köklü değişiklere hep birlikte imza attık. Ulaşımdan, altyapıya, çevre yatırımlarından, kültür- sanat ve sosyal projelere kadar her alanda Erzincan kabuk değiştiriyor. Kentte sürekli bir değişim ve gelişme var."dedi.

YEPYENİ BİR ERZİNCAN DOĞACAK

2008 yılında gerçekleştirecekleri projelere de değinen Başkan Mehmet Buyruk," Erzincan halkına altyapı planlı kentleşme, çevre sosyal yardım, kültürel, diğer görev alanlarındaki hizmetleri çağdaş, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla sunma misyonu yürütülecek çalışmalarda; 2008 yılında şehir merkezinde trafik karmaşasına, ölü alanların oluşmasına yol açan DSİ, Karayolları 164.Şube Şefliği, Askeri lojmanlar ve askerlik şubesi, gibi kamu binalarının şehir merkezi dışına taşınması. Bu konuda proje geliştirdik. Gerekli kaynak bulundu ve işe başlandı. Şehrin önümüzdeki on yıllarına hitap edebilecek kapasitede ve kalitede yeni otobüs terminali, şehrin genelinde yaklaşık 100 noktada özellikle okulların önlerinde cam, kağıt, metal ve plastik atıkların ayrı yarı toplanacağı ve bu atıkların değerlendirilmesine imkan sunacak geri dönüşüm kumbaraları yerleştirmeyi planlıyoruz. Satın aldığımız şeker fabrikası arazisi üzerine şehir içerisinde oto satışı ile uğraşan galericilerle, peynir üretimi yapan işletmelerin ticaret yapabilecekleri siteler kuracağız. Beledidyemiz park ve bahçeler müdürlüğünüde aynı bölgedeki yeni yerine taşıyacağız."diye konuştu.

KÜÇÜK SANAYİ DE YENİ YERİNE TAŞINACAK

Şehrin en önemli problemlerinden biri olan küçük sanayi bölgesininde ıslah edileceğini ifade eden Başkan Buyruk," Bu konuda önemli adımlar attık. Sanayi esnafı ile görüştük. Kendilerininde mutabık kaldıkları bir tarih belirledik. Belirlenen bu sürenin bitiminde şehir içerisindeki kirletici iş kolları yeni sanayi bölgesine taşınmış olacak. Yeşil alan çalışmaları kapsamında şuan yüzde 11'lerde olan ve bırakın Türkiye ortalamasını, Avrupa standartlarının bile üzerinde olan bu yeşil alan oranımızı yüzde 15'lere kadar çıkarmayı hedefledik. Büyük yeşil alanlar inşa etmeyee karar verdik. Mahalle aralarında park inşaatlarımız devam edecek. Küçük parklar, oyun alanları, yürüyüş bantları yapmaya devam edeceğiz. Ancak Terzi baba Camisi önüne İstanbul' daki Sultanahmet Meydaı modeli Terzi Baba Meydanı ve Fatih Mahallesi’nde de büyük bir eğitim pisti ve park inşaatı gibi büyük projelerimiz de vardır. Ekşisu Mesire bölgesine lokanta, çaybahçeleri ve havuzlar inşa edilirken piknik alanındaki oturma yerelerini düzenleyeceğiz. Bölgede bulunan hamamıda faaliyete geçirip hizmete sunmayı da düşünüyoruz. Ayrıca bu alanda spor alanları, oyun alanları, halı saha gibi mekanlarda düşünüyoruz. Horhor havuzunu yeniden düzenleyip kullanılabilir hale getireceğiz. Tüm bu çalışmalar sonrasında Ekşisu Mesire alanı bölgesinde bir numara olacak"şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 13:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?