4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Belediye işçi alımını erteledi

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, emekliye ayrılan işçilerin yerine vasıflı eleman almayı planladıklarını, ancak yoğun talep karşısında personel alımını ertelediklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, belediyede 25 yılını dolduran işçilerden 30’unun emekliye ayrıldığını ve personel açığını kapatmak için 10 vasıflı işçi almayı planladıklarını belirterek, "Personel alımı için İş Kurumu’na müracaatta bulunduk. Ancak gördük ki çok büyük bir talep var. Biz de bu taleplere cevap veremeyeceğimiz için şimdilik personel alımını durdurduk" dedi.

10 kişilik kadroya yaklaşık bin kişinin müracaatta bulunduğunu kaydeden Başkan Buyruk, "Erzincan’da işsiz sayısının bu kadar fazla olduğunu görmek bizi çok üzdü. Şu anda yapabileceğimiz bir şey yok. İşçi alımından vazgeçtik, ancak belediyemizin ihtiyacı olan elektrik, elektronik, bilgisayar ve harita mühendisleri ile şehir plancısı kadrolarına eleman alacağız. Bu kadrolara uygun olanlar belediyemize müracaatta bulunabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 16:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?