30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Belediye İş'ten Çin'e tepki

Çin'de zulüm altında olan Uygur Türklerine karşı uygulanan vahşete tepki gösteren Belediye İş Sendikası Erzincan Şube Başkanı Harun Sarıtaş, saldırıyı nefretle kınadıklarını ifade etti.

Sarıtaş açıklamasında şunları kaydetti; "Son günlerde yapılan Türk zulmü yüreğimizi burkmakta olup soydaşlarımızın uğradığı bu zulme karşı tüm dünyanın, NATO Barış Gücü'nün ve Avrupa Parlamentosu'nun sessizce bekleyişi sabrımızı taşırmaktadır. Deyim yerindeyse "Türkün Türkten başka dostu yoktur atasözümüzün ne kadar yerinde olduğu bir kez daha öne çıkmaktadır. Türkiye dışında en fazla Türk nüfusunun yaşadığı yer olarak bilinen Doğu Türkistan'ın üzerinde uygulanan bütün soykırım politikalarına rağmen, Doğu Türkistan'da 38 milyon civarında Uygur Türkü yaşamaktadır. Uygur Türkleri, Hun, Göktürk, Uygur ve Karahanlı Devletlerini kuran büyük bir kültür ve medeniyetin torunları ve bizim yakın akrabalarımız, soydaşlarımızdır. Bugün Urumçi 'de, Çin Ordusunun ve paramiliter Çinlilerin Uygur Türkleri üzerinde uyguladıkları katliam bütün dünyanın gözleri önünde cereyan etmektedir.

Resmen ilân edilen ölü sayısı 156 olmasına karşılık, alçakça şehit edilen Türk sayısının 1000'in üzerinde olduğu ve tutuklanan 6000 Uygur gencinin 'ölüm' ile tehdit edildiği bilinmektedir. Aslında Doğu Türkistan 'da yaşanan sadece 'katliam' değil, aynı zamanda acımasız bir 'soykırım' dır. Müslüman Türkler nükleer denemelerde kobay olarak kullanılmakta; doğum yasağı ve mecburi kollektif kürtajla bebekler katledilmekte; insanî hayat hakkı ve hürriyet isteyen herkes yargısız infaz edilmekte; bölgeye her yıl plânlı olarak Çinli militan göçmenler yerleştirilmekte; yüz binlerce genç çalışma kamplarında işkence edilerek zorla çalıştırılmakta; kısaca her türlü insan hakkı fütursuzca çiğnenmektedir."

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 18:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?