30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Belediye Meclisi toplandı

Erzincan Belediye Meclisi 29 Mart Yerel Seçimleri akabinde ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantı öncesinde Belediye Meclis Üyeleri toplu olarak Atatürk Anıtına çelenk koydular. Törende konuşan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Belediye Meclisi olarak göreve başladıkları bu ilk günde, meclis üyelerinin Erzincan'a hizmet için burada bulunduklarını ifade etti.
Meclis salonunda gerçekleştirilen ilk toplantıda Başkan Yüksel Çakır, meclisin en genç iki bayan üyesini katip olarak kürsüye davet etti. Meclis, Yüksel Çakır Başkanlığında Şeydanur Adıgüzel ve Semiha Resuloğlu Dumdu'nun katip üyeliği ile açıldı.

Meclis gündeminde ilk olarak katip üyeliklerine Hasan Bingöl ve Gül Çağlıdil seçildiler. Daha sonra başkan vekilliğine asil Cahit Özdemir ve yedek olarak ise Metin Kurt seçildi. Encümen üyelerinin seçimi görüşüldü ve Murat Aykal, Aydın Kökhan ve Hasan İşcan 1 yıllığına encümen üyeliğine seçildiler.
Ardından gündemin 4. maddesine geçilerek. bütçe komisyonu üyelerinin seçimi görüşüldü. Bütçe Komisyonuna 1 yıllığına Ak Parti grubundan Osman Terzioğlu, Hulusi Yetiş, Halime Keleş, Seyfullah Kaban MHP grubundan ise Yusuf Özarslan seçildiler.

Meclis gündeminin 5. maddesinde de İmar Komisyonu üyeleri seçimi yapıldı. AK Parti grubundan Kürşat Yalçıner, İlhami Deniz, Semiha Resuloğlu Dumdu, Yılmaz Karaca ve MHP grubundan Ümit Özker seçildiler. Ayrıca Doğa Sporları Birliğine İlhami Deniz, Semiha Resuloğlu Dumdu ve Aydın Kökhan seçildiler.
Gündemin son iki maddesinde 2008 yılı faaliyet raporu oylanarak kabul edildi ve Denetim Komisyonu raporu okundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 16:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?