4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Belediyede 'hukuk' problemi

Erzincan Belediye Meclisi, Mart ayı toplantısını Belediye Başkanı Mehmet Buyruk başkanlığında yaptı.

Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından belirlenen gündemde yapıldı.

Toplantıda ilk olarak, memur kadrolarında derece ve unvan değişikliği yapılması konusu görüşüldü.

Bu madde üzerinde görüşlerini açıklayan Başkan Mehmet Buyruk konuyla ilgili olarak Erzincan Belediyesi’nde bir Hukuk İşleri Müdürlüğü tahsis edilmesi ve burada iki avukatın görevlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Buyruk, "Önceki dönemlerde bu konudaki eksiklikler ve yapılan yanlış işlemler sebebiyle sadece bizim dönemimizde 400 milyar lira icraya ödeme yapıldı. Mevcut sistemde belediyenin hukuk işleri sağlıklı yürümüyor. Bu açıdan öncelikli olarak bu kadronun tahsis edilmesi ve biran önce çalışmaya başlaması gerekiyor." diye konuştu.

Personelin sağlık hizmeti alabilmesi için bir doktorun belediyede yarım gün görev yaptığını kaydeden Başkan Buyruk, bu iş için tam gün görev yapacak bir doktorun görevlendirilmesinin daha uygun olacağını ifade ederek, "Biz, sağlıkla ilgili birimi, bir- iki personelle daha takviye edip, personelimizin yanısıra ilimizde yeterli maddi imkanı olmayan vatandaşlarımıza ve üniversite öğrencilerine sağlık hizmeti vermeyi düşünüyoruz." dedi.

Toplantıda daha sonra 2004 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Raporla ilgili bilgi veren Başkan Buyruk, 20 trilyon liralık 2004 yılı bütçesinin 13 trilyonunu personel gideri oluşturduğunu belirterek, "Bu açmazı aşmak zorundayız. Çalışan personeli daha verimli hale getirmeliyiz. Borç yükümüzü azaltacak yeni projeler üretip gerçekleştirmeliyiz. Aşırı personel yükünü azaltmalıyız" şeklinde konuştu.

2005 yılında zarar eden ve hizmetleri aksayan birimleri özel sektöre devredeceklerini kaydeden Başkan Buyruk, şimdiye kadar yeterli oranda alınmamış kanalizasyon, ilan, reklam ve tabela vergileri ve katılım paylarıyla ilgili konularda titizlikle çalışacaklarını vurguladı. Belediye Meclis toplantısında son olarak imar plan tadilatları görüşüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 10:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?