30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Belediyeden 2010 projelerine start

ERZİNCAN BELEDİYESİ 2010 PROJELERİNE START VERDİ

Erzincan Belediyesi Yeni Sanayi Sitesi’nde asfalt çalışmalarına başladı. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır çalışmaları yerinde inceledi.

Erzincan – Erzurum Karayolu üzerinde kurulan yeni sanayi sitesinde altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından asfaltlama çalışmaları da başladı. Çalışmalar sırasında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle’nin desteği ile Yeni Sanayi Bölgesi’nde Erzincan Belediyesi’nin asfaltlama çalışmalarına başladığını belirterek, Erzincan Valiliği’nin ve belediyenin de bu bölgenin eksikliklerinin tamamlanması için önemli yatırımlar yaptığını vurgulardı.

Başkan Çakır sözlerine şöyle devam etti; “Bundan sonra iş, esnafın bu alana taşınmasına kalmıştır. Biz bu bölgenin eksikliklerini gidermek adına birçok çalışmaya imza attık. 22 bin m2’lik bir asfalt yapıyoruz. Bu bölgenin kaldırım tretuvar ve alt yapı eksikliklerini de giderdik. Bu alanda asfaltın yapılacağına kimse inanmıyordu. Biz bunu başardık” dedi.

OTOGAR TAŞINIYOR, OTO GALERİCİLER SİTESİ KURULUYOR

Belediye Başkanı Yüksel Çakır açıklamasında şehirler arası otobüs terminalinin aynı güzergah üzerine taşınacağını ve yeni bir oto galericiler sitesinin de kurulucağı bilginini vererek; “Biz Sadece bölgenin eksikliklerini gidermekle kalmadık. Bu alana taşınacak esnafımızı da destekleyecek iş kollarını da bölgeye yönlendiriyoruz. Mesela Yeni Çevre Yolu artık bu alandan geçiyor. Yeni otogar bu bölgede kuruluyor. Yeni terminal İl Jandarma Komutanlığı çarşısında yer alan Çevre Yolu ve şehre bağlantı yoluna cepheli bulunan araziye yapılacak. Bu arazinin tapusu daha önceden belediye tarafından alınmıştır ve tapu belediyenin üzerinedir. Bu çalışma kademeli olacaktır." diye konuştu.

Oto galericileri sitesinin de bu alana taşınacağı müjdesini veren Başkan Çakır; “Kooperatif kuruldu. 2010 yılı içerisinde belirlenen noktada yapı çalışmaları başlatılacak. Kısa süre içerisinde sonuç verecek. Şehirde galericilerin belli noktalarda odaklaştığı bir faaliyet olmaktan çıkartılıp, bir site içerisinde zamanın, çağın gereği olan ve bu esnafın hak ettiği şekilde mesleğini icra ettiği bir kampüs içerisinde bu faaliyeti sürdürecektir. Bu hususta da çalışmalar tamamlanmıştır, uygulama noktasına gelmiştir” diye konuştu.

ERZİNCAN BELEDİYESİ 2010 PROJELERİNE START VERDİ
ERZİNCAN BELEDİYESİ 2010 PROJELERİNE START VERDİ
ERZİNCAN BELEDİYESİ 2010 PROJELERİNE START VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 10:15:02
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 11:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?