30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Belediyeden ulaşımda organize atağı

Erzincan Belediyesi, başlattığı yeni uygulama ile Erzincan’daki minibüsçüleri ve halk otobüslerini bir araya topluyor.

Yaklaşık 2 aya yakın zamandır sürdürülen çalışmalar neticesinde şehir genelinde hizmet veren 5 hat dahilindeki 180 minibüsün ve 9 halk otobüsünün bir havuzda toplanması, minibüs hatlarının ve şehirde hizmet veren halk otobüsleri hatlarının birleştirilerek, herkesin ortağı olduğu bir sistem haline dönüştürülmesi, minibüs sayısının azaltarak yarım otobüslerle hizmetin devam ettirilmesi gibi konular bu çalışmada öne çıktı.


Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, geliştirilen ve halen olgunlaşması için üzerinde çalışılan proje için, şehrin gelecekteki potansiyeli ve şehre yakışır bir taşımacılık adına bu konunun çok acil bir şekilde çözüme tabi tutulmasının şart olduğunu söyledi. Çakır sözlerine şöyle devam etti:


Şehrin genelinde minibüslerle alakalı problemleri hem minibüsçü esnafından hem vatandaştan yoğun şekilde dinliyoruz. Ortada bir problem var. Minibüsçüler rahatsız, halk otobüsleri ihaleye çıkıyor alanlar hattı işletmiyor. Biz geri alıyoruz tekrar ihale tekrar aynı durum. Bu konuda da problem var. Ayrıca toplu taşıma araçlarını kullanan hemşehrilerimize bakıyoruz onlar da verilen hizmetten memnun değiller. Herkesin şikayetçi olduğu bir sistemde var olan problemler acilen çözülmelidir. Biz yeni bir sistem geliştirmek istedik. Gerekirse minibüsleri kaldırıp yarım otobüslerle bu işi yürütüp yürütemeyeceğimizi araştırıyoruz. Hatları bir havuzda toplayan iller var onları inceledik. Hatları kaldırıp şirket eliyle bu işi yürütenler var bunları inceledik. Ama hepsinden önemlisi biz bu işi minibüs işletmecileri ile ortak bir karar alarak çözmek noktasında kararlıyız. Dayatmacı, biz böyle istiyoruz şeklinde bir tavır asla sergilemedik. Bu sebeple de bir komisyon kurduk. Komisyonumuzda belediyeyi temsilen yöneticiler var, belediye meclisinde gurubu bulunan AK Parti ve MHP temsilcileri var. Şoförler odası başkanlığı, minibüs hatlarından birer temsilci var. Bu gün gelinen noktada büyük mesafe kat edilmiş durumda. Özellikle kamu oyunun bu işe büyük destek verdiği ortaya çıkmaya başladı. Şimdi herkesin daha çok kazanacağı bir sistemle şu anki sistemi değiştirmek isterken önümüze çıkan bazı problemleri aşma yolundayız. İnşallah bu işi kısa sürede neticelendirerek, minibüs işletmecilerinin daha çok kazanacağı, toplu taşıma araçlarını kullananların daha iyi hizmet alacağı bir modelle hemşehrilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz.”

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 16:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?