5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Belediyeden yeşil atağı

Erzincan Belediyesi'nce yeşil alan çalışmaları kapsamında kente yeni park alanlarının yapılacağı belirtildi. Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, şehir merkezinde üç ayrı park alanı inşaatının tamamlanarak hizmete girdiğini, dört ayrı bölgede başlatılan yeşil alan çalışmalarının da Kasım ayı içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Erzincan'ın Avrupa standartlarındaki yüzde 11'lik yeşil alan oranını daha da yukarılara taşımaları konusunda kararlı adımlarla ilerlediklerini belirten Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk," Erzincan'ın her tarafında yeşil alanlar, yeni parklar inşa etmekteyiz. Şehrimizi cennetten bir köşe haline getirinceye kadar yeşillendireceğiz. Çok büyük park inşaatları projelerimiz var. Şuan itibariyle üç ayrı park alanı inşaatı tamamlanarak hizmete girdi. 4 ayrı bölgede ise başlatılan yeşil alan çalışmalarımızın da Kasım ayı içerisinde bitirilmesini hedefliyoruz. Terzi Baba Camisi önünde 40 bin metrekarelik çok büyük bir park inşa edeceğiz. Sultan Ahmet Meydanı'nın bir benzeri olacak. Bu alanda oturma grupları, büfeler, çay bahçeleri bulunacak. Bu park ile şehrimize değişik bir hava katacağız."dedi.

Çarşı mahallesinde geçen yıl 13 Şubat Caddesi boyunca 50 metre genişliğindeki bant çalışmalarını bitiremediklerini vurgulayan Başkan Buyruk," İlk çalışmamız bu alanda yürütülüyor. Güzargah üzerinde inşaatlar için kurulan mermer atölyelerinin kurulu olduğu alanda ki binalar kaldırılınca bu bölge ve geçen yıldan yarım kalan bölgede çalışmalar 1 ay içerisinde tamamlanacak. Bu alandaki yeşil alan miktarı 20 bin metrekare civarındadır." diye konuştu.

Yeşillendirme projesi çalışmaları kapsamındaki ikinci alanın iç taşlar olduğunu ifade eden Başkan Buyruk, konuşmasını şöyle sürdürdü: " Belediye olarak bu yıl buranın çevre düzenlemesini yapacağız. Bölgeyi yem yeşil, pırıl pırıl vaziyette burada yaşayan hemşehrilerimize teslim edeceğiz. Buradaki konutlar çok hoş bir görünüm kazanacak. Harabe görüntülerden kurtarılacak. 40 bin metrekarelik yeşil alan çalışmaları Ekim ayı sonu itibariyle tamamlanacak. Bir başka çalışma alanımız ise Bahçelievler'de yaptığımız yeşil alan çalışması. Bu alan tiner gibi madde bağımlılarının mekanı olmuştu.Yaptığımız çalışmalar ile bu alanı yem yeşil ve ışıl ışıl yapacağız. Mahalle iç kesimlerde 3 bin metrekarelik yeni bir yeşil alana kavuşacak. Bir başka çalışmamız ise Fatih mahallesi Yunus Emra caddesinde 10 bin metrekarelik yeşil alan çalışması yürütüyoruz. Fatih mahallesinde ki bu çalışmaya yeni başladık. Ama Kasım ayı içerisinde bu parkında yeşillendirilmesini ve yolları tamamlanmış olacak."

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2007 Pazar 15:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan IP: 78.163.140.xxx Tarih : 7.10.2007 21:22:12

Erzincan belediye başkanını kutluyorum.