23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Belediyeden yeşil seferberlik

Erzincan Belediyesi bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeşil alan çalışmalarını hızlandırdı. Şehir merkezinde çiçek dikmek ile başlatılan çalışmalarda yıl içerisinde 300 bin çiçek ile 5 bin adet te fidan dikilecek.

Son 4 yılda yaklaşık 200 bin metrekarelik yeni yeşil alan inşa eden Erzincan Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerinde yapılan yeni alanlar dışında, var olan yeşil alanlarında yeniden canlandırılması faaliyetini de gerçekleştirdi.

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk. konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Erzincan'ın Avrupa standartlarında ki yeşil alan oranını daha yukarılara taşımayı hedeflediklerini belirterek,"Görev yaptığımız 4 yıl içerisinde yeşil alan çalışmalarımızı öncelikli konularımız arasına aldık. Her yıl 300 bin adet çiçek ve 5 bin adet fidanın belediyemiz sınırları içerisinde toprakla buluşturduk. Yeşil bir Erzincan hayal ettik.Kolları sıvadık ve çalışmaya başladık. Şehrin yeşil alan olarak belirlenmiş ancak atıl vaziyette bekleyen birçok noktada yeşil alan inşa ettik. Bu noktaları yeşillendirmekten başka bakımını da düzenli olarak yapmaktayız."dedi.

HEDEFİMİZ AVRUPA STANDARTLARININ ÜSTÜNE ÇIKMAKTIR
Terzi Baba Camisi önüne yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek olan İstanbul'daki Sultan Ahnet Meydanı'nın bir benzeri olacak olan Terzi Baba Meydanı’yla Erzincan'a yeni bir marka kazandırılmış olunacağını vurgulayan Başkan Buyruk," Ergenekon Bulvarı üzerinde yeşil hatlar, yeşil kuşaklar ve Ergenekon Mahallesi’nde de Sümbül Hanım Parkı’nda yürüyüş bandı,açık mekan spor aletleri var. İnsanımız bu parka büyük rağbet göstermektedir. Yenilerini de yapacağız. Aşağı Çarşı Mahallesi TOKİ konutlarında 13 Şubat Caddesi’nde bulunan cephede ve çevre yolu kenarında yeşil bir kuşak inşa ettik.

Akşemsettin Mahallesi’ne oyun alanları, yürüyüş yolu ve yeşil alan ile harika bir park yaptık. Bahçelievler Mahallesi’nde 4 bin metrekarelik bir alanı yeşillendirmenin yanında spor alanlarını da düzenledik. İçTaç ve ABC konutlarına yaptığımız yeşil alanlar ile son 4 yılda yaptığımız yeşil alanlar toplam200.000 metrekareyi buldu.Yeni yollar inşa ederken veya var olan bu yolları düzenleyerek yeşil alana gark ettik. Şehrin yeşil alan oranını Avrupa Standartlarının üstüne çıkarmaya çalıştık. Bugün yüzde 11'lik yeşil alan oranı ile Türkiye Standartlarınının çok üzerinde çıkmayı başaran bir belediyeyiz.Bu oranı yüzde 20'lere taşımanın gayreti içerisindeyiz"diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 13:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?