5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Belediyenin 2008 çalışmaları

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, 2008 yılının Erzincan Belediyesi’nin hizmette atılım yılı olacağını söyledi.

2007 yılı içerisinde belediye tarafından yürütülen yol genişletme, içme suyu şebekesi yenileme ve caddelerin andezit taşıyla kaplanması gibi çalışmaların 2008 yılında da hız kesmeden devam edeceğini belirten Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk," Kızılay, Taksim ve Hocabey mahallelerinde başlatılan Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında ilk etapta Taksim Mahallesi’nde ki fiziki çalışmalar önümüzdeki yıl başlanması planlanmıştır"dedi.

Geçen yaz yoğun çalışmaların olduğunu vurgulayan Başkan Buyruk," Önümüzdeki yaz döneminde de yine bu tür çalışmalarımız olacak ama ağırlığı açtığımız büyük yol inşaatlarına vererek bu yolları 2008 yılı içerisinde bitireceğiz Bu yolların her biri 1/2 milyon YTL'ye mal olacak. Bu yollar Erzincan için önemli prestijli yollar olacak. Yemyeşil çevresiyle, tretuvarıyla ve aydınlatmalarıyla Yeni Çevre yolu, Hukuk Fakültesi yolu ve Hava alanı yolları Erzincan'a bambaşka bir hava katacak. Bahsi geçen yolların ilki Yeni çevre Yoludur. Büyük ve ağır tonajlı vasıtaların şehrin merkezine kadar giriyor olması, şehrimizin önemli bir problemidir.Bu problemi yeni çevre yolu çözecek. Yol tamamlandığında artık büyük araçlar otopark kavşağını tıkamayacak.”diye konuştu.

Hava alanı yol çalışmasının da 2008 yılı içerisinde bitirilmesi planlanan bir çalışma olduğunun altını çizen Başkan buyruk," Yolun ilk etabı alakalı çalışmamız nerede ise bitti. Şehir çıkışından Akyazı kavşağına kadar uzanan bölümün kaldırımları yapıldı. Bu bölümde yolun her iki tarafına bisiklet ve yürüyüş yolu inşa edilecek ve yol kenarı yeşillendirilecek. Yolun Akyazı kavşağından hava alanına kadar uzanan bölümü ise önümüzdeki yıl tamamlanacak.Yol tamamlandığında yine refüjlü, yeşillendirilmiş, aydınlatılmış bir yol şehirden havaalanına kadar uzanmış olacak.Üçüncü yol çalışmamız olan Hukuk Fakültesine yeni bir yol yapımına ise bu yıl başladık. Bu yolda 2008 yılı içerisinde tamamlanacak. Bu yol hem güzergahı daha kullanışlı hale getirecek, hem de daha emniyetli seyahat edilmesini sağlayacak. Hukuk Fakültesine ayrıca birde giriş kapsı inşa edeceğiz. Üniversiteye verdiğimiz önem ve imkanlar dahilinde sunduğumuz en yüksek seviyede desteğimizi herkes bilmelidir."şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 11:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?