18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Binali Yıldırım bayramda memleketinde

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kurban Bayramı'nın ikinci gününü memleketi Erzincan'da geçirdi. 

Bayramın birinci günü saat 21.00'de havayoluyla Erzincan'a gelen Bakan Yıldırım, geceyi doğup büyüdüğü Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyünde geçirdikten sonra bu sabah saat 10.30'da Erzincan Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından Erzincan Belediye binasında düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.
 
Bina önünde büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Bakan Yıldırım, soğuk havaya rağmen dışarıda kendisini karşılayanlarla bayramlaştı. Belediyedeki bayramlaşma programının ardından Vali Vekili Adem Keleş, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve Belediye Başkanı Mehmet Buyruk'la birlikte Erzincan Kapalı ve Yarı Açık Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlüleri ziyaret eden Bakan Yıldırım, daha sonra Polis Evi'ne geçerek Erzincan'da görev yapan polis memurlarıyla bayramlaştı. 

100. Yıl Atatürk Huzurevi'ni de ziyaret eden Yıldırım, kurumda kalan yaşlıların bayramını kutladı. Huzurevi sakinleriyle tek tek ilgilenen Yıldırım'a özellikle yaşlı kadınlar büyük ilgi gösterdi. Bakan Yıldırım, huzurevinde kalan 70 yaşındaki Neriman Demir'in yanına oturarak bir süre sohbet etti. Bakanın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Neriman nine, Bakan Yıldırım'a, "Ayağınız taşa dokunmasın. Allah size zeval vermesin" diye dua etti. 

Bakan Yıldırım ve beraberindekiler, daha sonra Erzincan Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hastalara bayram ziyaretinde bulundu. 

Hastanenin ardından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 75. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne geçen Bakan Yıldırım, burada kalan bedensel ve zihinsel engelli genç kızlarla bayramlaşarak hediyeler verdi. Bakan Yıldırım, Erzincan'daki bayramlaşma programı çerçevesinde Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu ve İl Jandarma Komutanlığı'na da bayram ziyaretlerinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 18:21:20
Güncelleme :10 Aralık 2008 Çarşamba 03:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?