18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Binali Yıldırım'dan kriz açıklamaları

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin krizin üstesinden geleceğini söyleyerek, "İktidar sorumluluğunda siyaset yapmanın çok fazla lüksü yok" dedi.
Bayram ziyaretleri için memleketi Erzincan'a gelen Bakan Yıldırım, partisinin bayramlaşma törenine katıldı. Partililerle bayramlaştıktan sonra bir konuşma yapan Yıldırım, dünyada yaşanan ekonomik krize değinerek, Türk insanının yıllarca özlemini duyduğu güven ve istikrarı AK Parti iktidarında yakaladığını söyledi. 

Hiçbir siyasi hareketin vatandaşa rağmen iktidar olamayacağını dile getiren Bakan Yıldırım, "Millete rağmen iktidar olmanın mümkün olmadığını bu ülkede çok defa gördük. 60'ları gördük, 70'leri gördük, 80'leri gördük, 28 Şubatları gördük. Ama değişmeyen bir gerçeği gördük; millet derse iş başına gelirsiniz, millet demezse yok olup gidersiniz" diye konuştu. 

Dünyadaki ekonomik kriz sebebiyle Türkiye'nin de zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Yıldırım, Türkiye'nin AK Parti iktidarında 5 yıl süreyle güveni ve istikrarı yaşadığını belirterek, "Türkiye, 26 çeyrek sürekli büyümeyi yaşadı. Geçtiğimiz aylarda başlayan Amerika merkezli küresel kriz şu anda bütün dünyayı kasıp kavuruyor. Bu krizin hiçbir yerinde biz yokuz. Ne başlamasında, ne önünde, ne sonunda. Ama dünya ekonomisi allak bullak oldu. Bütün pazarlar daraldı, nakit akışı durdu, dünyanın dev şirketleri, grupları birer birer iflasını ilan etti. Devletler önce serbestleştirme yaparken, şimdi kamulaştırma yapmaya başladı. Çünkü ellerinde kaldı. İşte böylesine bir krizin etkisi süreli de olsa etkisi Türkiye'ye geliyor" dedi.
Türkiye'nin krizin üstesinden geleceğini kaydeden Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Bu belirsizlik muhakkak sona erecek ve tekrar işler yoluna girecek, rayına girecek. Bazıları, 'Türkiye krize karşı hükümet tedbirde geç kalıyor' filan diye laflar ediyorlar. Bunlar olacak. Tabii ki siyaset yapmanın birçok yolu var. Ama iktidar sorumluluğunda siyaset yapmanın çok fazla lüksü yok. Fazla da manevra alanı yok. Her şeyi yerinde, zamanında, gerektiği kadar yapacaksınız. Yersiz zamansız yapacağınız işler ülkeye fayda yerine zarar getirir." 

Krizin krizi doğuracağını söyleyen Yıldırım, "Eğer siz kafanızda kriz oluşturursanız, kriz kaçınılmaz olur. Bu bir süreç yönetim işidir. Bu bir psikolojiyi yönetme işidir. Şimdi hepimiz kriz gelecek diye frene basarsak sistemin düzeni, dengesi bozulur. Dış krizin içerideki yansıması üretimdeki azalma ve onun akabinde ortaya çıkacak talep sorunudur" şeklinde konuştu. 

Bakan Yıldırım, resmi bayramlaşma ziyaretlerinin ardından yapacağı bazı özel bayram ziyaretlerinden sonra havayoluyla İstanbul'a hareket edecek.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 18:05:25
Güncelleme :10 Aralık 2008 Çarşamba 03:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?