30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Binali Yıldırım'dan seçim yorumu

Mahalli idareler seçimlerinde Erzincan'da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bugün Ankara'ya dönüşünden önce, parti teşkilatı ve yeni belediye başkanlarıyla kahvaltıda buluştu.

Işıkpınar köyündeki bir restoranda verilen kahvaltı sonrası partililere ve belediye başkanlarına hitaben bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin içinden geçtiği zor şartlara ve bir sürü olumsuzluklara rağmen başarılı bir seçim geçirdiklerini ifade ederek, vatandaşın kendilerine verdiği mesajı en iyi şekilde okuyup, bu mesajın gereğini yerine getireceklerini söyledi.

SEÇİM SONUCUNU İYİ OKUYACAĞIZ

Konuşmasında partili belediye başkanlarına seslenen Bakan Yıldırım, "Vaat ettiğimiz sözleri, 'Seçim geçti, nasıl olsa bir seçim daha var, o zaman bakarız' anlayışına asla kapılmadan, titiz bir çalışmayla, meydanlarda verdiğimiz sözleri gerçekleştirmenin gayreti içerisinde olacağız. Bizim partimize, bizim hizmet anlayışımıza yakışan budur. Erzincanlı bize güvendiğiyse, bu ülke AK Parti'ye güvendiyse, bunu yapacağız. AK Parti özü sözü aynı olan bir parti. Dediğini yapan, yapmayacağını asla demeyen bir anlayışla siyaset yaptığı için bugünlerdedir. 7 yıl süreyle dördüncü seçimini yapan AK Parti yine rakiplerinin iki katı oy almayı başarmıştır. Oyumuzda bir gerileme söz konusudur. Bunu da biz tabiatıyla değerlendireceğiz. Bakanlar Kurulu'nda, partimizin yetkili kurulları toplanacak ve durumu değerlendirecek ve bu seçimin sonucunu en iyi şekilde okuyacağız" dedi.

Konuşmasında, "Ak Parti'nin oyundaki gerilemeyi kendilerine başarı olarak görenler de çok heveslenmesin" diyen Bakan Yıldırım, "Başarı demek; iktidar partisinin önüne geçmek demektir. Eğer sizin oyunuz iktidar partisinin 2 katı aşağısında kalıyorsa o zaman başarıdan söz etmek de çok doğru olmaz" ifadelerini kullandı.

HİZMET DE YAPACAĞIZ, GÖNÜL DE YAPACAĞIZ

Son seçimin kendilerine bir şeyi daha öğrettiğini ifade eden Bakan Yıldırım şunları söyledi:
"Hizmet yapmak yetmiyor. Hizmet esastır. Vatandaşa hizmeti yapacaksınız. En iyi hizmeti yapan başkanlarımız bile oy kaybına uğradı. En iyi hizmeti yapan başkanımız seçimi alamadı. Bunu da iyi sorgulamanız lazım. Demek ki, hizmet de yapacağız, gönül de yapacağız. Bunu özellikle bundan sonraki dönemden arkadaşlarımızın çok önemsemesini rica ediyorum. Vatandaşın gidip halini hatırını sormak, sırtını sıvazlamak; onun bir sorununu çözmekten zaman zaman daha önemli hale gelebiliyor. Bu konularda bundan böyle gerek teşkilat mensuplarımız gerekse belediye başkanlarımız, il genel meclisi üyelerimiz, belediye meclisi üyelerimiz çok daha duyarlı olmalıdır."

PARTİ ROZETLERİNİ BİR KENARA BIRAKIN

Belediye başkanlarının bugünden sonra parti rozetlerini bir kenara bırakmalarını isteyen Bakan Yıldırım şöyle konuştu:
"Bugün artık kafamızda partimiz var ama hizmette bütün hemşerilerimize aynı derecede yakın olacağız, aynı derecede hizmet vereceğiz. Oy veren, vermeyen Erzincan'ın her yerinde yaşayan hemşerilerimizin her zaman yanında olacağız ve sorunlarını büyük bir titizlikle çözmenin gayreti içerisinde olacağız."

Bakan Yıldırım kahvaltının ardından Erzincan Valisi Abdulkadir Demir'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Ardından İl Seçim Kurulu'na giden Yıldırım buradaki ziyaretinin ardından Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'ne (DHMİ) ait uçakla Ankara'ya döndü.
 

Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 19:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m.can IP: 88.241.158.xxx Tarih : 31.03.2009 12:37:18

sayın bakanım siz buğüne kadar parti rozeti kullanmadınız kanımça.şu yapılan duple yollar bunun şahiti olsa gerek.bakanlığınız döneminde güzel işler yaptınız.tabiki her şeyde seçimde başarılı olaçaksınız..başarılarınızın ülkemize büyük katkıları olaçağını düşünüyorum.sayğılarımla.