5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Bir mektupla, 1000 fidan diktirdi

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Topkapı köyünde yaşayan 12 yaşındaki bir kız öğrenci, Orman İşletme Müdürlüğü'ne yazdığı mektup sayesinde köyüne bin adet çam fidanı dikilmesine öncülük etti. 

Erzincan'a 210 kilometre uzaklıktaki Topkapı köyünde yaşayan ve Topkapı Köyü İlköğretim Okulu 6. sınıfta öğrenim gören Duran Demir, okulda üyesi olduğu Çevre ve Temizlik Kulübü adına, Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü'ne bir mektup yazarak fidan talebinde bulundu.

Mektubunda, köyünde ağaç sayısın çok az olduğunu ve dikmek için fidan bulamadıklarını dile getiren Duran Demir'in talebi üzerine harekete geçen Erzincan Orman İşletme Müdürü Ali Osman Sertbaş, Kemaliye Orman İşletme Şefliği'yle irtibata geçerek genç kızın köyüne bin adet çam fidanı gönderilmesi talimatını verdi. 

Kemaliye Orman İşletme Şefliği görevlileri, 2 araca yükledikleri bin adet fidanı Tunceli il sınırındaki Topkapı köyüne götürerek fidanları talep eden Duran Demir ve öğretmenlerine teslim etti. 

Fidanları alan öğretmen ve öğrenciler, ormancıların fidan dikme konusuyla ilgili kısa bilgilendirmesinin ardından yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu. 

Fidanlara kavuşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Duran Demir, "Biz buralarda birçok imkandan mahrum olarak yaşıyoruz. Ama devlet yetkilileri sağ olsunlar ricamızı kırmadılar ve bu isteğimize anında cevap verdiler. Ben ve arkadaşlarım için bundan büyük mutluluk olamaz" dedi. 

İl Orman İşletme Müdürü Ali Osman Sertbaş ise, öğrenciden aldığı mektubun kendisini çok duygulandırdığını belirterek, "Böyle bir isteği geri çevirmemizin imkanı yoktu. Keşke toplumun her kesimi bu genç kızımız kadar ormana, ağaca ve yeşile bu kadar duyarlı olsa. Söz konusu köye yeni bir orman alanı oluşturulması için de en kısa sürede çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 14:43:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turan sezer IP: 85.99.196.xxx Tarih : 19.04.2007 21:28:13
bu yaşta böylee bir sorumluluk üstlendiği için kızımıza teşk.ederiz.umöarım herkes böylee sorumlulukların fsrkına varır