30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Bisiklet turu başladı

Kızılay ve Kocaeli Üniversitesi ve Afet İşleri Müdürlüğü'nün 1999 Marmara Depremi'nin 10. yılı nedeniyle düzenlediği "Kuzey Anadolu Fay Hattı Bisiklet Turu" Erzincan'dan başladı.


Marmara depreminin 10. yılında Kuzey Anadolu Fay Hattı Bisiklet Turu ile anma faaliyeti düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında Kuzey Anadolu Fay Hattı Bisiklet Turu Erzincan'dan başladı.


Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Kızılay Genel Başkanı Tekin Kuçükali, Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Kocaeli Üniversitesi Deprem Uzmanı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mithat Fırat Özer, Prof. Dr. Şerif Barış ve çok sayıda vatandaş katıldı.


10'u milli sporcu olmak üzere 20 bisikletçinin katılacağı bisiklet turu öncesinde bir konuşma yapan Kızılay Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu hatırlatarak, "Depremden korunmak mümkün unutmayalım, depremden korunmak için ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor unutmayalım. Bakın iki gün önce Japonya'da 6.9 büyüklüğünde bir deprem oldu ki; 13 Mart 1992 Erzincan Depremi 6.8 büyüklüğündeydi, Japonya'da tek bir can kaybı yok. Dolayısıyla bizim de o seviyeye gelmemiz lazım. Bu etkinliğin, farklılık oluşturma çabalarının devam etmesini diliyorum" dedi.


Vali Abdulkadir Demir ise konuşmasında Erzincan'ın depremleri ve acıları iliklerine kadar yaşamış bir kent olduğunun altını çizdi. Vali Demir, "Bu aktivitenin Erzincan'dan başlamış olması çok doğru bir seçim. Çünkü Erzincan'da çok büyük depremler oldu. Ama Erzincan insanı depremlere rağmen yaşanılabileceğini, depremlere rağmen var olunabileceğini göstermiş bir kenttir" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Kızılay Genel Başkanı Tekin Kuçükali'nin önderliğinde bisikletçilerin turu Cumhuriyet Meydanı'ndan başladı.
Bisikletçiler, Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yaşanan depremlerin başlangıç noktası olan Erzincan'dan başlayarak, Sivas, Tokat, Samsun, Çorum, Bolu, Düzce, Adapazarı, Kocaeli ve Gölcük üzerinden seyahat edecek. Tur, bisikletçilerin Kocaeli'nde 17 Ağustos'ta başlayacak Uluslararası Deprem Sempozyumu açılışına katılmaları ile tamamlanacak.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 15:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?