30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Bisiklet yarışı nefesleri kesti

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde bu yıl 31. düzenlenen Kültür ve Doğa Sporları Festivali kapsamında gerçekleştirilen dağ bisikleti yarışması nefesleri kesti.

Kemaliye Kültür ve Doğa Festivali etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Kemaliye Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye'nin farklı illerinden gelen 60 sporcunun katıldığı yarışta, sporcular 3 dalda olmak üzere 22 ve 44 kilometrelik zorlu parkurda pedal çevirdi. İlçe merkezinde Erzincan Valisi Abdulkadir Demir'in damalı bayrağı sallayarak başlattığı yarışmada, bisikletçiler ilçenin içerisinde iki tur attıktan sonra Yuva, Toybelen, Apçağa köyleri, Bahçe, Koçan ve Arik Mahalleleri'nden geçerek yeniden ilçe meydanındaki varış çizgisine ulaşmaya çalıştılar.

22 kilometrelik parkurda sporcular zaman zaman bisikletleri sırtlarında taşıyarak, yarışmayı tamamlamaya çalıştı. Bisiklet yarışını ilgiyle izleyen köylüler alkışlarla destek verirken, bisikletçiler asırlık ahşap konaklar arasından geçerken zamana da meydan okudu. Yarışma sonunda büyükler 44 kilometre kategorisinde Oğuz Özçelik birinci, Yiğit Yazıcı ikinci ve Fatih Özbudak üçüncü oldu.

Gençler 22 kilometrede Hazma Kansız birinci, Kaan Ünsal ikinci, İsmail Demirkol ise üçüncü oldu. 22 kilometre Master kategorisinde birinci Ali Yılmaz, ikinci Yüksel Demirel olurken Nuri Kahraman ise üçüncü oldu. İlçe meydanında düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını Kemaliye Kaymakamı Yasin Özcan, Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar ve KEMAV İkinci Başkanı İsmail Yüce verdi.

Kemaliye Kültür ve Doğa Festivali'nin öğleden sonraki ayağında Erzincanlı rafting ve kano sporcuları Kemaliye Karanlık Kanyon'da kürek çekti. 8 kilometrelik parkurda, Türk bayrağı açan sporcular, Karanlık Kanyon'a da hayran kaldı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 19:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?