22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Bögert Maden suyu görücüye çıktı

Erzincan Ergan Dağı Projesi ve Bögert Maden Suyu Erzurum’da düzenlenen fuarda tanıtıldı.

Türkiye Sanayici İşadamları Konfederasyonu (TUSKON) öncülüğünde düzenlenen Doğu Anadolu Kalkınma İşbirliği Köprüsü (DAKİK) programı kapsamında Erzincan Belediyesi’nce Polat Renaissance Otel’deki fuarda açılan standa, andezit taşının yanı sıra Ergan Dağı Doğa Sporları Merkezi Proiesi ve Ekşisu mevkiinde çıkan Bögert Maden suyu tanıtıldı. Stantda projelerle ilgili hazırlanan broşürler, bölgeden ve Türkiye’nin değişik yörelerinden gelen işadamı ve yetkililere sunuldu.

ERGAN DAĞI PROJESİ
110 kilometrekare alana sahip Ergan Dağı’nda acemiler, tecrübeliler ve profesyoneller için toplam 8 pist bulunuyor. Bu pistlerin en uzunu 5 bin 165 . Pistlerin tamamının faaliyete geçirilmesi durumunda aynı anda 25 bin kişinin kayak yapmasına imkan tanınacak. Ergan’da kayak yapma süresi ise yılda 180 gün. 2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığınca turizm alanı ilan edilen bölgede bu yıl içerisinde tırmanma şeridi kurulması planlanıyor. Proje tamamlandığında 2 bin 500 yatak kapasiteli tesislerle 12 bin 500 kişiye iş imkanı sağlanması da öngürülüyor.

BÖGERT MADEN SUYU
Ekşisu mevkiinde Erzincan’ın 11 kilometre doğusunda biotifli andozit kayak çatlaklarından çıkan maden suyu saniyede 18 litre verime sahip. Hazmetttirici, mide şişliğini giderici ve mide ifrazını artırıcı etkilere sahip. Suyun ayrıca karaciğer ve safra yolları üzerinde omuklmu etkileri, safra döktürücü etkisinin yanında kolestrol azaltıcı faydası bulunduğu belirtiliyor. Çok miktarda tüketilmesi halinde zayfılatıcı etkisi bulunduğu ifade edilen madensuyunun içerisindeki mineraller sebebiyle anemiye karşı olumlu etkilerinin de bulunduğu kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 16:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?