5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Boks il birinciliği müsbakaları

Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi, Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı'nın 2007- 2008 faaliyet programında yer alan, Gençler Boks İl Birinciliği müsabakaları Erzincan'da yapıldı.

İlk ve orta öğretim okulu öğrencileri arasında ve 1990 - 93 doğumlu öğrenciler 46 kilo ile 91 kilogram arasındaki kategorilerde düzenlenen müsabakalarda kendi küçük boksörler sikletlerinde il birincisi olmak için mücadele ettiler. Kıyasıya çekişmelerin yaşandığı müsabakaları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Sube Müdürü Burak Mumcu, Boks İl Temsilcisi Çetin Boğa ve sporcular ile antrenörleri takip ettiler.

Nefes kesen karşılaşmalarda kazanan sporcular galibiyetin tadını çıkarırken, yenilen taraflar zaman zaman yenilgiyi kabullenmekte zorlandılar, Antrenörler devreye girerek sporcuları teselli ettiler. Yüksek emniyet tedbirlerinin alındığı müsabakalar da sporcular kask ve uygun eldivenler ile 2 şer dakikalık 3 raunt üzerinden raunt aralarında bir dakika dinlenerek mücadele ettiler.

Dostluk ve sportmen bir anlayış ile tamamlanan karşılaşmaların ardından klasmanlarında dereceye giren sporculara Boks İl temsilcisi Çetin Boğa, madalyalarını verdi. Klasmanlarında Erzincan birincisi olan sporcular ülke genelinde yapılacak turnuvalarda Erzincan’ı temsil etmeye hak kazandılar.

Ödül törenin ardından açıklamalarda bulunan Boks İl Temsilcisi Çetin Boğa, boksun spor dalları içersinde tehlike göz önünde bulundurulduğunda 10'nuncu sıralarda yer aldığını belirterek, bu spora yeteneği olan bütün gençleri profesyonel eğitim almak üzere salonlara davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 11:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?