5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Bol alkışlı kahkahalı tatbikat

Erzincan'da Sivil Savunma Günü dolayısıyla bir lisede düzenlenen tatbikatta öğrencilere, biyolojik silah saldırılarında ve yangın durumlarında yapmaları gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı. 
ü
Nevzat Ayaz Fen Lisesi'nde, okulun Sivil Savunma Kulübü tarafından düzenlenen tatbikatın ilk bölümünde öğrencilere biyolojik silah saldırılarından ne şekilde korunacakları öğretildi. 

Çalan sirenle başlayan tatbikatta, okulda öğrenim gören 350 öğrenci yaklaşık 5 dakika içerisinde sığınaklara indi. Öğretmen ve okul idarecilerinin de katıldığı tatbikatın ikinci bölümünde ise senaryo gereği bir apartmanda çıkan yangında mahsur kalan yaralının sedyeyle aşağı indirilmesi uygulamalı olarak gösterildi. Aras Elektrik Dağıtım Müessese Müdürlüğü İlk Yardım Ekibi'nin yardımıyla gerçekleştirilen yaralı kurtarma tatbikatında, sedyedeki öğrenci başarılı bir şekilde aşağı indirildi. Tatbikatta ayrıca yaralı taşıma metotları da öğrencilere uygulamalı olarak anlatıldı. 

İzleyenlerden bol bol alkış alan tatbikat sonunda okulun tiyatro kulübü öğrencileri de ilk yardım konulu bir oyun sergiledi. Tatbikatın yapıldığı alana gelmek isteyen öğrenciler, okulun arka kapısının kapalı olması sebebiyle pencereden atlamak zorunda kaldı. Ön kapıdan çıkmak yerine pencereden atlamayı tercih eden tiyatrocu öğrencilerin oyunu da büyük beğeni topladı. Tiyatroda rol alan öğrencilerin oyundaki sözleri ve dil sürçmeleri zaman zaman arkadaşlarını kahkahaya boğdu.
 
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 18:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hülynur IP: 88.251.81.xxx Tarih : 15.03.2007 23:00:03
Çok saçma bir şey olmuş ama yinede hazırladığınız için teşekkürler.Bunu fotoğraf yerine video yapılsaydı daha iyi olurdu ve izlenilip,msn'lerde arkadaşlarımıza gönderebilirdik!!!