4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

BTC çalışması kar, kış dinlemiyor

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı’nın Erzincan’ın Çayırlı İlçesi’ndeki PT3 Pompa İstasyonu’ndaki çalışmalar, elverişsiz hava şartlarına rağmen aralıksız sürüyor.

Projenin taahhüt edilen zamanda bitirilmesi için kar kış demeden tempolu bir şekilde çalıştıklarını ifade eden BTC Proje Mühendisi John Mill, personelin soğuktan etkilenmemesi için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

PT3 Pompa İstasyonu BOTAŞ Saha Müdürü Ali Arslan Yerlikaya ise zaman zaman eksi 25-30 dereceyi bulan soğuklarda imkanların el verdiği ölçüde çalıştıklarını belirterek, "Oluşturduğumuz özel ekiplerle, çalıştığımız bölgelerde kar temizliği ve buzlanmaya karşı çalışmalar yaptık. Buna en çok o bölgedeki köylerde yaşayan vatandaşlar sevindi. Biz de, köylüler de ulaşım sıkıntısı yaşamadık. Ağır kış şartlarına rağmen çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. İnsan inanınca her şeyi başarır. Biz de ekip olarak bu inançla yağmur, çamur, kar, soğuk demeden Türkiye Cumhuriyeti adına projeyi gününde bitireceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 14:15:39
Güncelleme :9 Mart 2005 Çarşamba 16:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?