3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Bu acının tarifi yok

Bingöl’de askeri konvoya yapılan hain saldırıda şehit olan 23 yaşındaki Ahmet Aytekin, memleketi Erzincan’da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Kardeşinin tabutunun başından ayrılmayan şehidin ağabeyi Kenan Aytekin, gözyaşı dökenlere “Kimse ağlamasın hainleri sevindirmesin” dedi.

Şehit Piyade Çavuş Ahmet Aytekin için Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Kargın beldesinde Seyfettin Efendi Camii’nde kılınan cuma namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Şehit asker ilk olarak Atatürk Caddesi’ndeki evine götürülerek, helallik alındı.

Daha sonra Kargın Belediyesi önüne getirilen şehidin tabutunun başından hiç ayrılmayan ağabeyi Kenan Aytekin metanetini korurken, kardeşi Ümit Aytekin arkadaşlarının desteği ile ayakta durabildi. Şehit cenazesinin üzerine açılan dev Türk bayrağı altında cenaze törenini beklerken Kenan Aytekin, ağlayanlara “Kimse ağlamasın hainleri sevindirmesin” dedi. Burada cenaze namazını kıldırarak helallik isteyen Erzincan İl Müftüsü Burhan İşleyen, şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu söyledi.

Cenazede şehidin babası Ali Aytekin metanetini korumaya çalıştı. Kılınan namazın ardından silah arkadaşlarının omzuna alınan şehidin naaşı top arabasına konuldu. Şehidin arkasından ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen binlerce kişi, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye bağırdı. Şehit askerin kız kardeşi Ayşe Aytekin ise, gözyaşları içerisinde ağabeyinin Türk bayrağına sarılı tabutuna bakarak asker selamı verdi. Daha sonra her iki kardeş birbirine sarılarak ellerinde Türk bayrağı ve kardeşlerinin fotoğrafı ile yürüdüler. Beldenin ilk şehidi,
cenaze aracı ile belde mezarlığına götürülerek, burada toprağa verildi

Cenaze törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, 3. Ordu Hareket Yar Başkanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, çevre ilçe, belde ve belediye başkanları ile kaymakamlar olmak üzere yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2012 Cuma 19:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?