30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Budama kursları başlatıldı

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü ekipleri, meyveciliğin yaygın olarak yapıldığı köy ve beldelerde uygulamalı meyve ağacı budama kurslarını başlattı.

Yoğun ilgi gören kurslarda çiftçilere bahçelerde ağaç başında verilen uygulamalı kurslarda değişik meyve çeşitlerinde budama eğitimleri veriliyor. Verilen kurslara teknik ekiplerin yanı sıra zaman zaman İl Tarım Müdürü Ali Lek de katılıyor. Bahçeli beldesinde açılan budama kursunda açıklamalarda bulunan İl Tarım Müdürü Ali Lek, son yıllarda Erzincan’da özellikle Merkez ilçe ve Üzümlü ilçesinde büyük gelişme gösteren meyvecilik sektörüne Müdürlük olarak büyük önem verdiklerini kaydetti. Lek, açıklamasında, özellikle Erzincan İl Özel İdaresi ve Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi kapsamında son yıllarda binlerce meyve fidanının dikildiğini belirterek, “Meyveciliğin daha da geliştirilmesi için çalışıyoruz. Sektörün gelişimi için sadece meyve fidanın toprakla buluşturmak yetmiyor. Çiftçilerimizin taleplerini de göz önüne alarak teknik ekiplerimiz meyvecilik noktasında çeşitli eğitimlere devam ediyor. Budama mevsimine girdiğimiz bugünlerde meyveciliğin yaygın olduğu bölgelerde budama kurslarını başlatmış bulunuyoruz. Öyle ki budama meyveciliğin önemli aşamalarından birisidir. Meyve ağaçlarının ekonomik ömrünü uzatmak, ağaç başına alınan verimi artırmak gibi amaçlarla yapılan budamanın tekniğine uygun olması bakımından eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Gerek budama gerekse tarımın diğer konuları noktasında eğitim talebinde bulunan tüm belde ve köylerimize onların istediği zaman diliminde eğitim vermeye hazırız” diye konuştu.
Ali Lek’in açıklamasının ardından Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler tarafından bahçede toplanan çiftçilere elma, şeftali gibi çeşitlerde budamanın nasıl yapılacağı ve bu konudan nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda eğitim verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 13:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?