4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Büyük sondaj başladı

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk'un girişimleri sonucunda İller Bankası'ndan gelen teknik ekip, Ekşisu bölgesindeki kaplıca alanında sıcak su bulmak için sondaj çalışmalarına başladı.

Erzincan'ın 12 kilometre kuzeybatısında yer alan Ekşisu bölgesindeki sondaj çalışmalarının başlaması sebebiyle düzenlenen törende kurban kesildi ve dua edildi. Törende, sondaj çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, bölgede 1985 yılında da sıcak su aramak amacıyla sondaj yapıldığını hatırlattı.

Buyruk, "O yıllardaki çalışmalarda 35 derece sıcaklıkta su bulunmuştu. Biz de yaklaşık 1 yıldır devam eden araştırmalar neticesinde, 200-300 metre derinlikte 40 dereceye yakın sıcaklıkta su bulabileceğimizi düşünerek bu sondaj çalışmasını başlattık. Tahmin ettiğimiz sıcaklıkta su bulunduğu takdirde burayı yap-işlet-devret modeliyle özel sektöre sunacağız" dedi.

Törene katılan AK Parti Milletvekili Talip Kaban ise istenilen sıcaklıkta su bulunma ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, "Arzu ettiğimiz derecedeki suyun daha altında su bulunsa bile bunu başka bir şekilde değerlendirebiliriz" diye konuştu.

Kaban ayrıca, Erzincan'ın ileride tam anlamıyla bir turizm kenti olabilmesi için hazırlanan değişik projelerin hayata geçirilmesi için çaba gösterdiklerini de söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 17:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?