4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Büyükanıt: Benim Erzincan'a gönül bağım var

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Lübnan ziyareti sırasında bir grup Ermeni tarafından Türk bayrağının yakılmasıyla ilgili olarak, "Çok çirkin bir davranış" dedi.

Dün Erzincan’a gelen ve 3. Ordu Komutanlığı’nda incelemelerde bulunan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bugün Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Valilik girişinde polis tören mangasını selamlayan Orgeneral Büyükanıt, Vali Öztürk’le bir süre görüştü.

3. Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney ve Vali Yardımcısı Faruk Işık’ın da katıldığı ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Orgeneral Büyükanıt, kendisinin Erzincan Askeri Lisesi’nden mezun olduğunu ve ilk kez askeri üniformayı burada giydiğini belirterek, Erzincan’ın meslek yaşantısında ayrı bir yeri olduğunu ve gönül bağı bulunduğunu söyledi.

Orgeneral Büyükanıt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Lübnan ziyareti sırasında bir grup Ermeni’nin Türk bayrağını yakmasıyla ilgili bir sorusu üzerine, bunun çok çirkin bir davranış olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Sanıyorum yetkililer ona cevap verdi. Çok çirkin bir şey. Bunu Türk milleti olarak halkımızın kabul etmesi mümkün değil, kınanacak çok çirkin bir olay. Dünyanın her yerinde böyle kendini bilmez, Türkiye’ye düşmanlığı sistematik hale getirmiş gruplar maalesef var. Ama bunların emellerine ulaşması da mümkün değildir. Türk milleti bunların üstesinden gelecek güçtedir. Kendimize güvenimizi kaybetmememiz lazım. Milletimize inancımızı kaybetmemiz lazım. Onun için bu tür olaylar ancak ileriye doğru daha güçlü mücadele etmemizde bize güç verir. Bizi yıkamazlar."

Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye’nin Ermeni meselesi konusunda arşivlerini açmasına karşılık Ermenistan’ın buna soğuk bakmasıyla ilgili başka bir soru üzerine ise, "Ermeniler kendine güvenmiyor. Türkiye diyor ki, ’Gelin bakın arşivlerim açık, istediğinizi inceleyelim. Gel ortak komite kurup inceleyelim’. Neden kaçar insan? Bakın Türkiye ’hadi çık meydana’ diyor. Bir pehlivan düşünün, biri mindere çıkıyor, diğeri çıkmaktan korkuyor ama ben güreşçiyim diyor. Güreşçiysen mindere çık. Kendine güvenmediği için haklı olmadığı için çıkmıyor. Onun için bunun başka bir izahı yok. Kendine güvenen gelir oturur. Türkiye resmen ortak çalışma teklif etti. Ama Türk düşmanlığı, Türkiye dışındaki Ermeniler için bir geçim kaynağı olmuş durumda" dedi.

Orgeneral Yaşar Büyükanıt, açıklamaların ardından Vali Refik Arslan Öztürk’e Kara Kuvvetleri Komutanlığı şildini takdim etti. Vali Öztürk de Orgeneral Büyükanıt’a, Erzincan’a özgü işlemeli bakır bir tabak hediye etti. Orgeneral Büyükanıt, bugün havayoluyla Erzincan’dan Ankara’ya dönecek.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 15:02:50
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 16:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?