18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Büyümeden söndürüldü

Erzincan'daki bir ilköğretim okulunun kütüphanesinde sabah saatlerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından daha fazla büyümeden söndürüldü. 

Taksim Mahallesi'nde bulunan ve 200 öğrencinin öğrenim gördüğü Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda sabah 08.15'te meydana gelen olayda, okulun hizmetlisi Dursun Görer, kütüphanenin olduğu bölümden duman çıktığını fark ederek durumu polise ve itfaiye ekiplerine bildirdi. 

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, içerisinde yaklaşık bin adet ansiklopedi ve yardımcı ders kitapları ile çeşitli okul malzemeleri bulunan kütüphanedeki yangını söndürdü. Ders kitaplarının yaklaşık yarısının zarar gördüğü yangının söndürülmesinin ardından Erzincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Olay Yeri İnceleme ekipleri kütüphanenin çevresinde ve içinde inceleme yaptı. 

Kütüphanenin dışında kullanılmış bir bali tüpü bulan ve pencerelerin olduğu tarafta duvarda ayak izleri olduğunu belirleyen polis ekipleri yangını, kütüphanenin havalanması için açık bırakılan penceresinden içeri giren ve içerdeki fen dolabındaki ispirto ocağını yakmaya çalışan tinercilerin çıkarmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. 

Okula gelerek Okul Müdürü Cemal Çağlar'dan bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın ise polis ekiplerinin gerekli incelemeyi yaptığını belirterek, daha önce benzer olayların yaşandığı okuldaki yangını tinercilerin çıkarmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 12:33:26
Güncelleme :23 Eylül 2008 Salı 12:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?