30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Çakır'ın uyarısı olumlu sonuç verdi

BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR'IN UYARISI OLUMLU SONUÇ VERDİ

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ın kent merkezinde yaşamasına rağmen nüfus kaydının ilçe ve beldelerde olan vatandaşların içme sularının kesileceği uyarısı olumlu sonuç verdi.

Belediye tarafından yapılan çeşitli ilan ve reklamların ardından vatandaşlar nüfus kaydını kent merkezine aldırmak için nüfus müdürlüğüne akın etti.

Erzincan Belediyesi 25 Aralık tarihi itibarı ile boş görünen konutlarda belediye hizmetlerini durdurma kararı aldı. Bunu yazılı basın, televizyon ve radyolar aracılığı ile duyuran Erzincan Belediyesi’nin bu uygulaması sonuç vermeye başladı.

28 Aralık günü saat 12.00’ye kadar 250 kişinin Erzincan İl Nüfus Müdürlüğü’ne başvurduğu, bu başvurunun 170’nin şehir merkezine kayıt aldırmak için gelenlerden oluştuğu öğrenildi. Yine 30 kadar kişinin şehir içi hareketlerden dolayı adres kaydını yenilediği, geri kalan 50 kişin ise diğer işlemler için başvurduğu öğrenildi.

Öte yandan Erzincan Belediyesi, ikamet ettikleri konutlar dışında başka belde veya ilçelerde kayıtlı olanlara yönelik yaptığı çalışmaları hız kesmeden aynı kararlılıkla yürütmeye devam ediyor. Erzincan Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara göre şehir merkezinde 8 bin 500 konut boş görünürken bu konutların yaklaşık 6 binin ise dolu olduğu tespit edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 09:32:03
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 10:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?