30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Çalışma ofisi açıldı

Erzincan Belediyesi tarafından sivil oluşumların yönetime iştirak etmeleri hedeflenerek kurulan, Erzincan Kadın Meclisi’nin Süleyman Demirel İş Merkezindeki çalışma ofisi düzenlenen törenle açıldı.

Kadın Meclisi’nin çalışma ofisinin açılışına, Vali Abdulkadir Demir, eşi Nurtaç Demir, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, eşi Gülser Buyruk, kamu kuruluşlarının amirleri ve Kadın Meclisi’nin üyeleri katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, belediye olarak Kent Konseyi, Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi ve Mahalle Meclislerini kurduklarını belirterek, amaçlarının halkın şehir yönetimine iştirak etmesini sağlamak olduğunu söyledi. Başkan Buyruk, “Burada kadınlarımız kendi problemlerini, şehrimizin problemlerini, ülkemizin problemlerini değerlendirecekler ve bu problemlerin çözümü için projeler hazırlayacaklar. Bu projeler Belediye Meclisi gündemine taşınacak. Oralarda tartışılacak. Böylelikle kadın toplumda hak ettiği statüsünü kazanabilmek adına önemli adımlar atılacak” diye konuştu.

Törende daha sonra konuşan Vali Abdulkadir Demir de, Erzincan’dan daha büyük illerde bile böyle çalışmaların olmadığına ifade ederek, “Erzincan’a ilk geldiğim zaman, Erzincan Kadın Meclisi’ne üye bayanlar beni ziyaret edip, projelerini anlatan bir dosya sundular. Çalışmalarını inceledim. Başarılı işlere imza atmışlar. Kendilerini tebrik ediyorum.” dedi. Törendeki konuşmaların ardından Vali Demir’in eşi Nurtaç Demir, Belediye Başkanı Buyruk’un eşi Gülser Buyruk ve Erzincan Kadın Meclisi Başkanı Fatma Öztürk ofisin açılış kurdelesini birlikte kestiler. Törende, Erzincan Gençlik Meclisi tarafından açılan bilgisayar kursuna katılanlara sertifikaları verildi.

Erzincan Belediyesi tarafından tahsis edilen ofis, yine belediye imkanları ile tefriş edildi. Kadın Meclisi’nin gönüllü üyesi bayanlar da, Erzincan esnafından aldıkları bağışlarla ofisin tefrişine yardımcı oldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 18:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?