4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Camilerden yardım rekoru

Pakistan da meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgeye yardımlar yağmaya devam ediyor.

Yapılan yardımlar kapsamında Camilerde bir günde 98 bin 032 YTL para toplandı. En son camilerde Endonezya için toplanan 38 bin YTL’nin ardından Pakistan’a toplanan 98 bin 032 YTL para rekor olarak ifade edildi.

Pakistan’da meydana gelen depremi için Erzincan genelinde Cuma namazına müteakip bir gün içerisinde 98 bin 032 YTL yardım toplandı.

Geçtiğimiz yıl camilerde bir günde Endenozya için 38 bin YTL toplanmasının ardından Pakistan için toplanan yardım miktarı bir rekor olduğunu ifade eden Erzincan Müftü Vekili Burhan İşliyen, “Bu durum halkımızın hayırseverlik duygularının çok canlı olduğunun bir göstergesidir” dedi.

14 ekim Cuma günü Erzincan Merkez ve ilçelerinde bulunan tüm camilerde Pakistan İçin yardım toplandığını belirten Burhan İşliyen, Merkez ve Köylerden 48 bin 344 YTL, 8 ilçeden ise 49 bin 688 YTL olmak üzere toplam 98 bin 032 YTL yardım toplandığı açıkladı.

İşliyen, “Bilindiği gibi Pakistan’da meydana gelen deprem felaketinde zarar görenler için çeşitli kurumlar kampanyalar düzenlediler. Bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığımız 14 ekim Cuma günü, Cuma namazına müteakip ülke genelindeki bütün camilerde Pakistan deprem zedeleri için yardım düzenledi. Bu yardımlarda Halkımızın hayırseverlik duygularının çok canlı olduğunun, birlik ve beraberliğin tam olduğunu gösteren rakamlara ulaşıldı. Erzincan merkez ile ilçelerinde bu güne kadar toplanmış yardımların en fazlası Pakistan için toplanmış bulunmaktadır. Erzincan genelinde 98 bin 032 YTL para toplanmıştır. Başka kurumlarında kendi bünyelerinde yardım topladıkları göz önüne alındığında Camilerde toplana yardım miktarının küçümsenemez boyutta olduğu görülmektedir. Erzincan halkının cami cemaatinin bu konuya duyarlı olması her türlü taktire şayandır” açıklamasında bulundu.

 

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 09:54:25
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 16:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?