30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

'Cansuyu kredileri gecikti'

KOSGEB destekli Cansuyu Kredisi’nin geciktiğini belirten Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal; “Kanun çıkmasına rağmen kredi bürokrasiye takıldı” dedi.


Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal, bir basın açıklaması yaparak esnafa verilmesi gereken Cansuyu kredisinin neden verilmediğini merak ettiklerini söyledi. Ünal; “Krizde zor günler geçiren esnafı rahatlatmak için geçen yıl, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekli "sıfır faizli cansuyu" kredisi uygulamaya konuldu.

Yoğun ilgi gören kredi, sadece imalatçı esnafa verildiği 'için kullanım sınırlı oldu. Kredi kapsamını genişletmek isteyen hükümetimiz, bakkal, manav, kasap, berber, taksici gibi küçük esnafın da faydalanması için KOSGEB Kanunu'nu değiştirdi. Küçük esnaf tarafından 'yeni bir ümit' olarak kabul edilen değişiklik, bürokrasiye takıldı. Kanun yaklaşık 4 ay önce çıkmasına rağmen, uygulamayla ilgili mevzuat tamamlanmadığı için esnaf krediyi kullanamıyor.

Kanun değişikliğiyle esnafımız ümitlendi, ama geçen zaman içerisinde bir netice alınamadı. Esnafımız bir yaz dönemini daha sıkıntılarla boğuşarak geçirdi. Ve yine bu yaz dönemi beklentilere cevap vermedi veremedi. Biz sadece şunu soruyoruz; imalatçı esnaf ve sanatkar kesiminin dışında kalan hizmet kesimi ve ticaretle uğraşan diğer esnaflarımız için yapılan düzenlemeler, uygulamaya geçmeyecekse neden bu kadar düzenleme yapıldı, bu gecikmenin nedenleri sebepleri nelerdir, artık bu konu acilen açıklığa kavuşturulmalıdır” dedi

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 16:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?